Roditeljima iz Slavonije sud oduzeo djecu: Dijete nisu kupali, hranili, bebi je davala mlijeko iz tetrapaka

Roditeljima iz Slavonije sud oduzeo djecu: Dijete nisu kupali, hranili, bebi je davala mlijeko iz tetrapaka


Otac, u dobi od 22 godine i majka od 23 godine nepravomoćno su proglašeni krivima jer od prosinca 2019. do siječnja 2021., u mjestu u Slavoniji, nisu brinuli o djeci niti su slušali upute djelatnike nadležnog Centra za socijalnu skrb.

Roditelji nisu hranili djecu, previjali ih, nisu bili upućeni u važne činjenice vezane uz adekvatnu skrb o djeci kao što je djetetov liječnik, težina djeteta… Uvjeti u kojima su živjeli bili su neljudski, živjeli su u ljetnoj kuhinji, neuređenoj i hladnoj, bez ogrjeva i hrane za djecu. Bili su usmjereni isključivo na zadovoljenje vlastitih potreba, piše Glas Slavonije.

“Nisu znali reći kada je dijete jelo, koliko spava. Majka je u nekoliko dana promijenila samo oko 12 pelena. Dijete nisu kupali od kada je došlo iz bolnice. Kadu za kupanje nisu imali. Nemaju ni jedan ručnik za dijete. Dijete su hranili mlijekom iz tetrapaka iako majka navodi da je dojila dijete. Majka nije znala ni kolika treba biti temperatura dječje hrane”, samo je dio detalja koje je tamo zatekla djelatnica Centra za socijalnu skrb.

Majci je ponuđen smještaj s malodobnim djetetom u udomiteljskoj obitelji, međutim ona je to odbila.

Počinili su tri kaznena djela protiv braka, obitelji i djece. Sud ih je svakog pojedinačno osudio za svako kazneno djelo na po šest mjeseci zatvora, objedinjeno na deset mjeseci zatvora, no uvjetno su kažnjeni tako što u zatvor neće ići ako u vremenu u dvije godine ne počine novo kazneno djelo.