Novi prihodi i krediti: Bartulica je objavio najnoviju imovinsku karticu! Pogledajte što sve ima

Novi prihodi i krediti: Bartulica je objavio najnoviju imovinsku karticu! Pogledajte što sve ima

Stephen Nikola Bartulica objavio je najnoviju imovinsku karticu, doznaje 24sata. Nakon što je u javnost isplivala informacija da nekadašnji zastupnik Domovinskog pokreta u Hrvatskom saboru, sada novoizabrani EU zastupnik Bartulica živi od 136 eura mjesečno, on je danas nadopunio svoju imovinsku karticu, koja otkriva brojne novosti. 

U imovinskoj kartici iz veljače 2024. godine upisano je kako Bartulica kao zastupnik u Hrvatskom saboru mjesečno zarađuje 3.096 eura neto. Pored toga upisani su bili i drugi prihodi, od imovine, 50 eura mjesečno. Nova imovinska koja je objavljena danas pokazuje kako Bartulica u Saboru zarađuje 2.459 eura, a što se tiče drugih prihoda, pored ovih 50 od imovine, upisano je još 398 eura koje Bartulica mjesečno dobiva od Domovinskog pokreta kao međunarodni tajnik, a dobiva još 199 eura mjesečno, i to su primici koji se ne smatraju dohotkom i na koje se ne plaća porez. 

Supruga mu je zaposlena u Hrvatskom katoličkom sveučilištu, ali je na dopustu zbog njege djeteta s teškoćama u razvoju. No, ona mjesečno dobije 551 eura, i to su također primici koji se ne smatraju dohotkom i na koje se ne plaća porez. 

Promjena je i u kreditima, Bartulica je u prvoj imovinskoj kartici imao kredit kod Zagrebačke banke od 270.000 eura, a sada pored njega upisan je još jedan kredit kod Zagrebačke banke od 270.000, koji je odobren uz sudužnika, ali i pozajmica od Vjekoslava Gucića od 30.000 eura. 

Što se tiče nekretnina iz prve imovinske kartice bio je upisan stan u Zagrebu koji vrijedi 500.000 eura, te oranica u Dugom Selu koja vrijedi 50.000 eura. Sada je pored toga, u novoj imovinskoj kartici upisana još i kuća mjestu Prvić Šepurine koja vrijedi 270.000 eura. U tom mjestu Bartulica još ima i šupu koja vrijedi 20.000 eura, te dva vrta po 5.000 eura. 

Obitelj Bartulica ima i dva automobila, točnije supruga vozi Opela iz 2010. godine koji vrijedi 1.200 eura, a Bartulica vozi Opela iz 2020. godine koji vrijedi 8.000 eura. Podsjetimo, Bartuličina imovinska kartica privukla je pozornost javnosti kada je otkriveno da mu, nakon što poplaća kredite, za život s obitelji ostane 136 eura. Bartulica se kasnije očitavao preko odvjetnice, te je rekao kako troškove života podmiruje sredstvima koje mu je darovala majka., pišu 24sata