Luka Modrić: “Bilo bi me i malo strah sve to napisati..”

Luka Modrić: “Bilo bi me i malo strah sve to napisati..”

Kapetan Luka Modrić najavio je utakmicu Hrvatske i Španjolske na Euru.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić najavili su sutrašnji okršaj Hrvatske i Španjolske u prvom kolu natjecanja po skupinama na Euru 2024.

Prvi je odgovarao Modrić na pitanja španjolskih novinara.

Španjolski igrači govore da znaju kako vas zaustaviti. Što kažete na to?

“Onda to trebate pitati njih. Ne znam što bih vam rekao.”

Možete li usporediti trofejnu španjolsku generaciju s Xavijem i Iniestom te ovu današnju La Roju?

“Iskreno, ne volim baš uspoređivati generacije. Ta koja je osvojila Euro i SP jedna je od najboljih u povijesti. Ova generacija je jako dobra, imaju spoj mladosti i iskustva. Vrlo dobra ekipa, talentirana, pogotovo na krilnim pozicijama. Imam jako dobro mišljenje o novoj reprezentaciji Španjolske.”

Prilika za osvetu?

Shvaćate li ovu utakmicu sa Španjolskom kao priliku za osvetu za poraze u zadnjim susretima i jeste li zabrinuti?

“Definitivno ne. Veselimo se utakmici protiv Španjolaca. Igrali smo nekoliko puta protiv njih, dobro ih poznajemo, znamo da su jaki. Morat ćemo paziti na detalje.”

Je li vam već dosadno igrati ovakve utakmice?

“Ne, nikad ne dosadi igrati velike utakmice. Mi smo ovdje da napravimo veliki rezultat. Mislim da smo već pokazali da pripadamo samom vrhu europskog i svjetskog vrha. Na posljednja dva SP-a nedostajao nam je samo korak do vrha. Puni smo samopouzdanje i nadamo se da ćemo na Euru napraviti taj završni korak.”

Modrić se osvrnuo na bogatu karijeru

Počeli ste reprezentativnu karijeru na SP-u 2006. Bili ste ovdje u Berlinu. Kada se osvrnete na te dane, jeste li mogli pomisliti da ćete napraviti sve što ste napravili? Smeta li vam što mnogi Hrvatsku i dalje smatraju dark horseom, a ne legitimnim favoritom?

“Pa, dobro, uvijek sam vjerovao u sebe. Da mi je netko dao neki papir i rekao napiši što želiš u karijeri ostvariti, bilo bi me i malo strah sve to napisati. Nisam to očekivao, ali, evo, tu sam. Veselim se novom velikom natjecanju. Sjećam se te 2006. i fenomenalne atmosfere na ovom stadionu. Možda najbolje koju sam osjetio. Nadam se da će tako biti i sutra, da ćemo biti pravi i dati veselje našim navijačima. Što se tiče drugog, nas to ne smeta. Nama je najbitnije što mi radimo, da se koncentriramo i damo sve od sebe, a na to što će tko misliti o nama, mi ne možemo utjecati.”

Kako gledate na ovu momčad u usporedbi s Katarom?

“Naša najveća snaga je to naše zajedništvo. Ostalo je još dosta igrača iz Katara, a došli su i neki novi mladi. Pokazali su da se može na njih računati, da donose razliku, kao što smo i mi to radili kada smo ulazili u prvu momčad. To je jedan plus za nas. Drago nam je da se Ivan vraća i polako ulazi u formu. Naša je najveća snaga zajedništvo.”

Luka se osvrnuo na španjolskog talenta

Što mislite o La Roji, koju predvode mladci Yamal i Pedri?

“Stvarno su dobra, talentirana momčad. Prije je baza bila iz Reala i Barce, a danas im igrači dolaze sa svih strana. Imaju mladost i brzinu. Sigurno su jedni od favorita, očekuje nas teška utakmica, ali nadam se da ćemo mi biti pravi, a onda možemo ostvariti dobar rezultat.”

Yamal je više nego dvostruko mlađi od vas.

“Zanimljivo je sve to čuti, kad čujem takve stvari, osjećam se star. Godine nisu bitne, najvažnije je što se pokazuje na terenu. Yamal je pokazao neke nevjerojatne stvari ove sezone, strašan je potencijal i talent. Pred njim je velika karijera.”

Koliko ste drukčiji igrač u odnosu na 2006.?

“Napredovao sam u svim segmentima, a i iskusniji sam. Teško je pričati o sebi. Najveća razlika su godine,”

Što kažete na to što tri momčadi mogu ići dalje? Ubija li to natjecanje po skupinama?

“Proširio se Euro, tako je napravljeno. Euro je i dalje teško natjecanje, možda i najteže na svijetu. Portugal je 2016. bio treći u skupini i na kraju je osvojio. Ne bih uspoređivao, ali natjecanje je definitivno teško.”

Skupina…

“Skupina je dosta teška, možda najteža. Ali mi smo tu da napravimo veliki rezultat i nadam se da ćemo u tome uspjeti.”, piše gol.hr