Dalić prelomio, ovo je udarni sastav za otvaranje Eura? Čini se da imamo tri velika dobitnika priprema

Dalić prelomio, ovo je udarni sastav za otvaranje Eura? Čini se da imamo tri velika dobitnika priprema


Tko će otvoriti hrvatski Euro jedna je od glavnih tema još otkad smo stigli u Neuruppin, a iako Zlatko Dalić ima pravo na kviska iznenađenja, čini se da se udarna momčad, zapravo, razbistrila već protiv Portugala.

U brojnim neformalnim razgovorima s ljudima bliskima reprezentaciji, nitko doduše neće uskliknuti “Da, to je to!”, ali u tim sitnim nogometnim razgovorima ipak dominira stav da se u Lisabonu zorno moglo vidjeti da se radi o momčadi spremnoj za sudar sa Španjolcima ove subote u Berlinu. Posljednjih dana egzistirale su potencijalno dvije dileme: Petković ili Budimir te Erlić ili Pongračić, a u obje će, kako se čini, izbornik optirati za potonje opcije.

Mnoge stručnjake, naime, u tim dvojbama iznimno vesele dvije stvari. Prvo, činjenica da Budimir odlično napada posljednju liniju i radi gro onog nevidljivog, tzv. prljavog posla, što momčadi olakšava prvu fazu obrane, tranziciju i izgradnju napada, te drugo, činjenica da s Pongračićem u posljednjoj liniji imamo iznimnu tehničku vrijednost, ali i mogućnost obrane. Imao je Pongračić, doduše, nekoliko ispadanja kontra Portugalaca, ali Dalić u ovome času, kako stvari stoje, više vjeruje njemu nego Erliću. Iako, to ne samo za ovu utakmicu nego i za cijeli turnir nije uklesano u kamen… Vezni je red, naravno, siguran, a izuzev Budimira mnogima se sviđa i Majerova prisutnost s ulascima u sredinu i zatvaranjem suparnika, ali i širim rasponom mogućnosti prekida. Kramarić je u ovome času još uvijek ispred Perišića, s kojim se ne želi brzati.. pišu sportske jutarnji