VIDEO !Legendanog pilota Ivana Selaka iznevjerio padobran, spasilo ga iskustvo…

VIDEO !Legendanog pilota Ivana Selaka iznevjerio padobran, spasilo ga iskustvo…

Umirovljeni pilot HRZ-a Ivan Selak na svom facebook profilu objavio je video snimku skoka padobranom koji je zamalo završio kobno no ipak je presudilo iskustvo starog lisca…

“Kad stvari krenu malo u krivom smjeru, a ti ne otvaraš rezervu jer imaš vremena i za ispraviti problem na drugi način, onda možeš završiti i u šumi. Dakle padobran se nije otvorio onako kako treba (jedna strana) i počeo me vitlati k’o malog majmuna. Događa se.

‘Život bi bio ne zanimljiv da je sve k’o po špagi’

Nisam htio na prvu odbaciti ga nego otvoriti komandama. I otvorio se, fino napuhao no onda zbog prijašnje rotacije zavrtio me 2, 3 kruga viška u konopce. To je bar lako, odvrtio se, no onda shvatim da s njim upravljam jedino ako mi je desna komanda skoro skroz gore, a lijeva na pola ili više, pa tako nekako održavam pravac, a jedino šuma ispod.

Kad slijećeš u šumu, probaj na mlado drveće i skupi noge, da se ne ozlijediš i ne podereš kupolu i ostaneš visiti. Tako i bi. Događa se. Kupola čitava, ja ok, slijedeći skok otvaranje k’o u knjizi, kako je uvijek (dobro ne baš). Nema toga tko vozi bic (ili motor), a da nije pao. Ili tko leti paragliderom ili zmajem, a da nije završio ili u živici, ili u šumi ili tako to (probao i živicu i šumu i pšenicu kad mi na motornom zmaju stao motor). Ili da roniš, a ostaneš bez zraka (ima budy zato).

O dogodovštinama s posla drugom nekom zgodom. Život bi bio ne zanimljiv da je sve k’o po špagi. I zato ajmooooo. Đeronimoooooo. Đeskačemoooo. Samo veselo”, poručio je Ivan Selak na Facebooku.

VIDEO SKOKA MOŽETE POGLEDATI OVDJE