Oporba i SDP napali Tomaševića zbog nabave automobila za Holding

Oporba i SDP napali Tomaševića zbog nabave automobila za Holding

SDP-ov zagrebački gradski zastupnik Renato Petek obrušio se na gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića, u svom najnovijem statusu na Facebooku. U njemu tvrdi kako su u brojne Holdingove podružnice stigli luskuzni automobili protiv kojih je aktualni gradonačelnik prosvjedovao za mandata bivše vlasti, piše HRT.

Direktore Holdinga, tvrdi Petek, gradonačelnik Tomašević počastio je novim crnim limuzinama marke Audi s bogatim paketom opreme.

– Predbacivao je Bandiću zašto se koriste Audiji konkretno sada je on također za svoju upravu nabavio Audije, rekao je da se na Audijima može uštedjeti da bi se kupila vozila za ZET za osobe sa invalididtetom, do današnjeg dana tri godine mandata nije došlo ni stiglo jedno jedino vozilo, kazao je Renato Petek.

I to, kaže, nije sve. Natječaj je dobila tvrtka koja je surađivala s Bandićem, a koju je Tomašević kritizirao 2021. Tada je tvrdio da se natječajem za najam vozila pogodovalo toj tvrtki.

– Kada se ponovio natječaj, maknuta je stavka da vozila trebaju biti stara najviše sedam mjeseci, nego sada mogu biti stara i dvije godine i upravo zato “Viator” sad zadovoljava te uvjete i sada su ponovno dobili taj posao, odgovorio je Tomislav Tomašević.

– Ja sam jako tužan i frustiran jer ovo je, ustvari – još jedan dokaz da imamo gradonačelnika koji je licemjer, uzvratio je Petek.

Da gradonačelnik postaje isti kao i njegov prethodnik, tvrdi i oporbeni zastupnik Herman.

– Nemamo ništa protiv da luskuzni automobili postoje u određenim dijelovima gradske uprave kao što posotoje i u državnim institucijama, ali mislimo da je upotpunosti krivo prije tri godine govoriti jedno, a to je da će se ti članovi uprave od danas voziti na elektiričnim biciklima i romobilima, a sada govoriti ono što smo rekli da nećemo raditi, rekao je Mislav Herman.

Iz Holdinga su se na sve – oglasili priopćenjem. Navode da vozila nisu luksuzna i da je riječ automobilima srednje klase. Od dobavljača su dobili upravo one traženih specifikacija i klase koji su u tom trenutku bili dostupni.

– Iako prema internom pravilniku članovi Uprave imaju pravo na automobile više klase, u oba navrata traženi su automobili srednje klase. U oba natječaja tražena su rabljena vozila, starosti do najviše tri godine, uz opis nabave: osobno vozilo srednje klase kao VW Passat, Peugeot 508, Volvo S60, Opel Insignia ili drugo jednakovrijedno vozilo, stoji u priopćenju.

Građani: Dali bi im bicikle ili neka idu pješice

I dok se oni prepucavaju, građani nude najjeftinije rješenje.

– Kao što vidite ja sam na biciklu, puno je bolje prometno budući da nema parkinga, nema troškova, bar velikih troškova, infrastruktura bi jedino mogla biti bolja, rekao je jedan od Zagrepčana.

– Ja bih im dao bicikle, svima od reda ili neka idu pješice, nadovezala se druga, piše HRT.