Marco Pašalić: Vidjet će se ljubav prema Hrvatskoj i reprezentaciji

Marco Pašalić: Vidjet će se ljubav prema Hrvatskoj i reprezentaciji

Uoči početka Europskog prvenstva u Njemačkoj, novinari Globalne Hrvatske razgovarali su s Marcom Pašalićem, reprezentativcem Hrvatske koji je rođen i odrastao u Njemačkoj. Pašalić je podijelio svoje dojmove o okupljanju reprezentacije u Rijeci, prvom pozivu u nacionalnu momčad, te iskustvima iz djetinjstva i karijere, piše HRT.

Pašalić je posebno istaknuo osjećaj zadovoljstva zbog okupljanja reprezentacije na njegovom domaćem terenu u Rijeci.

– Super je osjećaj. Ostao sam kod kuće, bio sam ovdje s roditeljima još prije okupljanja. Prvo okupljanje bez pretpoziva bilo je pozitivno iznenađenje za mene. Bilo mi je baš lijepo, rekao je.

Prisjetio se i svog prvog treninga, na koji ga je odveo stariji brat Andreas.

– Uvijek sam volio nogomet. Najstariji brat Andreas vodio me autobusom na prvi trening. Mislim da je to probilo taj led, kazao je Pašalić.

Dotaknuli smo se i njegovih iskustava na gradilištu.

– Bilo je bitno vidjeti drugu stranu života, da nekad stvari ne idu kako treba. Treba cijeniti posao drugih ljudi. Nisam išao u školu, pa sam morao raditi. Bilo je bitno za mene da se skoncentriram na posao, ali uvijek sam imao cilj trenirati i biti na treningu, istaknuo je.

Govoreći o odrastanju u dijaspori, Pašalić je naveo da je kod kuće uvijek govorio hrvatski.

– Mama je prodavačica i zna njemački, ali kod kuće smo uvijek pričali hrvatski. Prije dvije godine nisam znao njemački, ali sada imam prijatelje iz različitih zajednica. U crkvu idem redovito i zahvaljujem Bogu za sve što smo prošli, rekao je.

Za kraj, Pašalić je usporedio atmosferu na Svjetskom prvenstvu 2018. s očekivanjima za EURO 2024.

– Atmosfera će biti sjajna, posebno jer nas ima puno u Njemačkoj. Vidjet će se ljubav prema Hrvatskoj i reprezentaciji. Kad pričam o 2018., s puno ljubavi se sjećam kako su ljudi živjeli za te trenutke, izjavio je.

Pašalić nikada nije razmišljao o igranju za reprezentaciju Njemačke. Njegov san je oduvijek bio zaigrati u kockastom dresu Hrvatske.

Emisija Globalna Hrvatska na programu je u četvrtak, 13. lipnja, u 17:47 na HTV2.