MAJA ĐEREK DALA OTKAZ: Ponosna sam što mi je HDZ-ov Službenički sud zabranio reći tko koristi gradske stanove, to njima i Puljku služi na čast

MAJA ĐEREK DALA OTKAZ: Ponosna sam što mi je HDZ-ov Službenički sud zabranio reći tko koristi gradske stanove, to njima i Puljku služi na čast

Maja Đerek, bivša pročelnica za gradsku imovinu, odjela kojega više nema, je protokolirala otkaz u Banovini. Na taj potez se odlučila nakon rješenja Službeničkog suda koji nije prihvatio prijedlog otkaza zbog četiri teže povrede službene dužnosti što je tražio gradonačelnik Ivica Puljak, ali je odgovorna za jednu, odavanja identiteta korisnika gradskog stana, za što bi bila novčano kažnjena. 

– Ne mislim primati plaću da bih pokorno sjedila i gledala kako HDZ-ova hobotnica i dalje uništava i mešetari gradom. Na radnom mjestu koje su mi ukinuli imala sam zakonsku mogućnost nešto mijenjati, što i jesam. Bilo mi je važno nakon svega obraniti se od HDZ-ovog Službeničkog suda što sam i uspjela – rekla je na konferenciji za medije pred gradskom upravom. Ponosna je, kaže, što su joj  zabranili da kaže tko koristi gradsku imovinu, a to njima i Puljku služi na čast.

– Gradski stanovi se dobivaju putem liste prvenstva i ti su podaci javno objavljeni. HDZ i njegov Službenički sud nam je ovim htio poručiti da sve treba i dalje ostati u tami, da se ne smije znati tko koristi gradsku imovinu, a ono što je najbizarnije da Puljak koji likuje radi toga me doveo – da napravim registar imovine. Sve što je tvrdio je palo u vodu, pokazao se kao slijepi hranitelj HDZ-ovih ideja i nastavlja hraniti tu hobotnicu.  Za Puljkovu štetu moraju plaćati građani, a ja s ljudima koji hrane HDZ-ovu hobotnicu u Splitu ne želim više imati nikakve veze – obrazlagala je. 

Poručila je da ovim ne prestaje njena bitka.

– I dalje ću progovarati o nezakonitostima, a najviše o financijskoj koja uništava ovaj grad i građane i koja se nastavlja događati. Radit ću onako kako sam i do sada, kao što sam od prvog puta otkad sam izašla u javnost u Državnim nekretninama progovarala o zlouporabi imovine i kako se pojedinci koriste kao svojim novčanikom – najavila je Đerek. Uvjerena je da je sve nastalo kad se takla u novčanik pojedinaca, u njihove financijske interese.

– Puljak i Ivošević su se također njima poslužili, odnosno, prate ih. Politički su slabići i kukavice koji ne znaju drukčije – zaključila je Đerek. 

U svom izlaganju ponovila je kako su na pojedinim mjestima u Banovini i dalje HDZ-ovi kadrovi, da je inspekcija naložila natječaj za pročelnike, da se Puljak ‘vadio’ na praksu HDZ-a, kao i da zbog ‘iznošenja činjenica’ podnose kaznene prijave protiv nje za klevetu. Prozvala je opet splitsku vlast da pojedincu koji je blizak s dogradonačelnikom ne naplaćaju korištenje poslovnog prostora.

Odlazi bez otpremnine.

– Ne želim primati plaću, a ne raditi, nisam zato došla. Na svom mjestu sam imala mogućnost spriječiti štetu, ne mislim biti ničija PR lutkica niti sam to ikada bila  – poručila je bivša pročelnica za kraj., piše dalmatinski