Gdje provesti zlatne godine? Ovo su najbolje zemlje za umirovljenike

Gdje provesti zlatne godine? Ovo su najbolje zemlje za umirovljenike

Jednom kada konačno uđete u “zlatne godine” i imate više vremena za ono što volite, putovanje bi moglo biti glavni prioritet. Objavljen je popis najboljih zemalja za umirovljenike.

Njemačka

Noël Wolf, Babbel Live učitelj i kulturna stručnjakinja predlaže umirovljenicima da razmisle o Njemačkoj, prenosi Bestlifeonline.

“Zbog svog izuzetnog zdravstvenog sustava, Njemačka je na vrhu liste najboljih mjesta za odlazak u mirovinu”, kaže Wolf. “Kvaliteta života u Njemačkoj je visoka, a postojeće socijalne službe osiguravaju čiste gradove i dobro razvijenu infrastrukturu.”

Wolf raspršuje i strahove o jezičnoj barijeri.

“Postoji mnogo gradova sa zajednicama engleskog govornog područja koji će vam omogućiti da učite jezik ugodnijim tempom – razmislite o Münchenu, Dusseldorfu ili Bremenu”, predlaže ona.

Francuska

Kristin Lee, stručnjakinja za putovanja i autorica bloga o pustolovnim putovanjima Global Travel Escapades, posebno preporučuje jug Francuske.

“Ova regija dom je nekoliko idiličnih gradova i mjesta poznatih po opuštenoj atmosferi i blagoj klimi, savršenih za one koji se žele opustiti i uživati ​​u svojim zlatnim godinama”, objašnjava ona. “Osim toga, regija nudi niz aktivnosti prikladnih za starije zajednice u kojima mogu sudjelovati. Na primjer, neke popularne stvari koje možete učiniti uključuju kušanje vina u slikovitoj Provansi, pecanje duž slikovite obale i otkrivanje povijesti obližnjih srednjovjekovnih gradova!”

Ako želite pristupačniju francusku destinaciju, Lee savjetuje da razmislite o Biarritzu.

“Ovaj mali obalni gradić skriveni je dragulj smješten  na jugozapadnoj strani Francuske blizu granice sa Španjolskom”, kaže ona. “Mami ugodnom klimom, slikovitim plažama i živahnom lokalnom kulturom, što ga čini idealnim mjestom za umirovljenike koji žele ostati aktivni i angažirani u svojoj novoj zajednici.”

Meksiko

Još jedno lijepo mjesto za umirovljenje je Meksiko, ali umjesto da se smjestite u poznatom turističkom odredištu poput Cancuna ili Cabo San Lucasa, Becca Siegel, suvlasnica bloga Half Half Travel, predlaže da posjetite Meridu u Meksiku .

“Pouzdano znam da je Merida izvrsno mjesto za umirovljenje u inozemstvu, jer kad smo bili tamo, družili smo se s mnogo iseljenika koji su bili umirovljeni Amerikanci!” prisjeća se Siegel. “Merida je grad na poluotoku Yucatán poznat kao trgovačko središte regije. Njegov šarm je u tome što je jako dobro prilagođen pješacima i krase ga pastelno obojene zgrade po cijelom centru.”

“Ako se želite povući i zauvijek pobjeći od hladnoće, Merida je vaše tropsko rješenje”, kaže ona.

Portugal

Jedno od najjeftinijih i najboljih mjesta za mirovinu je Portugal, prema digitalnom nomadu @ebfinleytravels.

“Portugal je definitivno jedna od najpristupačnijih europskih zemalja i možete otići u mirovinu s između 2500 i 4000 eura mjesečno, “Bilo da se želite umiroviti u velikom gradu, malom mjestu ili vili na plaži, Portugal ima sve.”

Uz relativno pristupačne troškove života, umirovljenici mogu uživati ​​u prekrasnom toplom vremenu tijekom cijele godine, kao i u “odličnoj zdravstvenoj zaštiti, izvrsnoj hrani i prekrasnom krajoliku”, kaže @ebfinleytravels.

Grčka

“Prekrasno je, ljudi su ljubazni, a hrana je svježa, lokalna i uglavnom biljnog podrijetla”, govori Danis.

Grčka je proglašena jednim od najboljih mjesta za odlazak u mirovinu na svijetu.

Španjolska

“Gradovi poput Málage, Valencije ili Madrida u Španjolskoj poznati su po velikim zajednicama iseljenika, kaže Wolf. “Posebno je regija Costa Del Sol u Španjolskoj poznata po svojoj ljubaznosti i gostoljubivosti ljudi, zbog čega je ponekad zahtjevne aspekte učenja jezika puno lakše podnijeti.”

Ako želite provjeriti sjevernu Španjolsku, Lee toplo preporučuje San Sebastian.

“Od prekrasnih pogleda na Biskajski zaljev do bogate gastronomske scene koja uključuje restorane s Michelinovim zvjezdicama smještene u zavojitim uličicama, ovaj gradić na plaži nudi savršenu kombinaciju opuštanja i kulturnih iskustava za one koji se žele umiroviti u inozemstvu”.

“San Sebastian je relativno pristupačan u odnosu na većinu drugih regija u Europi, tako da umirovljenici mogu povećati svoju mirovinsku štednju dok uživaju u najboljem što Španjolska i okolne regije imaju za ponuditi”, govori Lee.

Samantha Linnett, planerica putovanja i blogerica ističe da Španjolska ima lako dostupnu vizu za umirovljenje koja nema dobnog ograničenja i zahtijeva samo da dokažete financijsku samoodrživost.

Kostarika

Egzotična opcija je i da se zaputite se u Srednju Ameriku i povučete u toplu klimu Kostarike. Prema riječima putopisca Lindseya Danisa, ovo tropsko utočište ima “ogromnu zajednicu iseljenika i stvarno je gostoljubivo za strance”.

“Ono što ga izdvaja za mene je njihova predanost održivosti i ekološki prihvatljivi hobiji koje nudi umirovljenicima, poput promatranja ptica, vožnje čamcem i šetnje prirodom.”

Danis ističe da Kostarika pruža jednostavan pristup zdravstvenoj skrbi i ima uvedenu vizu Pensionado, “čime je umirovljenicima relativno lako ispuniti uvjete za preseljenje.”, piše N1.