Djed (77) pogodio pješakinju na zebri pa pobjegao. Policija ga pronašla kod kuće

Djed (77) pogodio pješakinju na zebri pa pobjegao. Policija ga pronašla kod kuće

Pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobila teške tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju

Zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći uhićen je 77-godišnji vozač osobnog vozila koji je u Prelogu udario 58-godišnju ženu na pješačkom prijelazu i pobjegao, a žena je teško ozlijeđena te je prevezena u bolnicu, priopćila je u četvrtak međimurska policija. Nesreća se dogodila u srijedu oko 13,30 sati u Glavnoj ulici u Prelogu.

Izazvao ju je 77-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registracija, koji se obilježenom pješačkom prijelazu nije približio sigurnosnom brzinom tako da može zaustaviti vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Zbog toga je vozilom udario u 58-godišnju pješakinju koja je prelazila ulicu na pješačkom prijelazu, a žena je slijed udara odbačena na poklopac motora, a potom je pala na kolnik.

Nakon prometne nesreće vozač se odvezao s mjesta nesreće, a da nije pružio pomoć osobi u životnoj opasnosti, navode iz Policijske uprave međimurske. Pješakinja je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da je zadobila teške tjelesne ozljede te je zadržana na liječenju.

Nedugo nakon nesreće, vozilo i vozač pronađeni su na adresi prebivališta, a vozač je uhićen, priopćila je PU međimurska. Radi analize na prisutnost alkohola izvađeni su mu krv i urin, a automobil je prevezen na izvanredni tehnički pregled te je utvrđeno da je vozilo tehnički ispravno.

Protiv vozača podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, zbog kaznenih djela ‘izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu i nepružanje pomoći’. Vozač će biti predan pritvorskom nadzorniku međimurske Policijske uprave., piše Vecernji.hr