Policija pronašla osobu koja je u centru Splita držala majmuna

Policija pronašla osobu koja je u centru Splita držala majmuna

SPLITSKA policija je utvrdila identitet osobe koja je držala zelenog majmuna na uzici u centru Splita zbog zarade.

“Osoba je jučer dovedena u službene prostorije policije, a na okolnosti događaja kriminalističko istraživanje je i dalje u tijeku”, potvrdili su iz PU splitsko-dalmatinske za Dalmatinski portal.

Policija je, osim identiteta vlasnika divlje i zaštićene životinje koja je nelegalno držana i maltretirana u svrhu zarade, utvrdila identitet osoba koje su zbog posljedica ugriza životinje zatražile liječničku pomoć.

Ljudi koji se fotografiraju s divljim životinjama pridonose patnji životinja te sudjeluju u kršenju zakona. Građani bi trebali, ako vide životinju koja se iskorištava za zaradu, odmah pozvati policiju.

O majmunu na splitskim ulicama izvijestio Ivošević

Dogradonačelnik Splita Bojan Ivošević jučer je na Fejsu izvijestio o majmunu u centru Splita i strancima koji zarađuju na njemu. Ranije su u Splitu zabilježeni slučajevi u kojima su stranci prolaznicima naplaćivali fotografiranje sa sovama i zmijama.

“Ponovo su se u centru Splita pojavili stranci sa zaštićenom vrstom, ovaj put zelenim majmunom (zamorcem) kojeg iskorištavaju za zaradu suprotno članku 87. Zakona o zaštiti životinja.

Ukoliko ih sretnete bez odgode zovite policiju jer je jadna uznemirena životinja već ugrizla nekoliko građana, koji su zbog navedenog posjetili KBC Split”, napisao je Ivošević., pišse Index.hr