Bartulica se ne javlja nikome iz stranke, Penava traži javnu ispriku: “Okreće nam se želudac, odredi se tko si”

Bartulica se ne javlja nikome iz stranke, Penava traži javnu ispriku: “Okreće nam se želudac, odredi se tko si”

Čelnik Domovinskog pokreta Ivan Penava održao je konferenciju za novinare na kojoj se dotaknuo političkih aktulanosti, između ostalog i jučerašnjeg koalicijskog sastanka. Komentirao je Bartuličin Ferrari. “Svima nam se okreće želudac zbog njega, tražim javnu ispriku!”, rekao je.

“Tražim javnu ispriku za taj čin, od toga se kao DP jasno i rezolutno ograđujemo. OD njega kao odgovorne osobe i kršćanina, očekujemo jasan odgovor, da ovo nije ono što on zastupa, da je pogriješio. Hoće li nam objasniti tko stoji iza toga? Rekao sam da je to nenormalno da ja objašnjavam. Ovo ima neku prošlost. Ja ne znam koliko on te ljude zna. Na ta pitanja on mora odgovoriti. Da imate kriminalnu povijest ovakvu…

To je napad na Domovinski pokret i postavljam pitanje je li ovo namještaljka? Ovo je vrlo vrlo opasna radnja. Morat ću kao predsjednik povući poteze kako bi se znalo da prelazak preko Rubikona nije dozvoljen”, rekao je Penava. 

O mogućim sankcijama kaže: “U stranci su svi šokirani. Pozadina ovih ljudi, sramota me i reći. To je nešto što nas je šokiralo. U slučaju nanošenja političke štete, nekoliko osoba ima pravo pokrenuti postupak pred Časnim sudom. No to su sad neke stvari gdje trčimo pred rudo. Hoćemo li to napraviti ovisit će o Bartulici. On je dužan istupiti. Ne javlja mi se zadnja dva dana.

Ne javlja se nikome iz stranke, al vrijeme curi. Ukoliko ne pokaže odgovornost prema članovima stranke…Taj mandat nije osvojio Bartulica, već Domovinski pokret”, kazao je Penava. 

“Minimum minimuma je da se izađe van i da se objasni”.

Na pitanje je li se on družio s ljudima koji su došli s Bartulicom, Penava odgovara: “Ja dan danas ne znam tko su ti ljudi, to mi je nešto novo, doznao sam njihov background sinoć”, izjavio je. 

Kaže da ako Bartulica mora objasniti kome on pripada.

“Odredi se, tko si, ovo je bio blesav i glup potez. Ovo što su mediji ozbacili…

Ovo je Rubikon, preko ovoga se ne ide. Ovo je vrlo ozbiljna šteta”, rekao je zaključno Penava. , prenosi dnevnik.hr