Francuskinje imaju samo jedno pravilo kad je doručak u pitanju

Francuskinje imaju samo jedno pravilo kad je doručak u pitanju

Francuskinje su oduvijek sinonim za eleganciju, sofisticiranost i ljepotu življenja. Njihov način života često nas navodi da razmišljamo i o vlastitoj kvaliteti života i radimo na tome da je unaprijedimo.

I dok ubrzan tempo svakodnevice sve više uzima maha, francuski pristup životu čini se kao neka umjetnost u kojoj su uživanje u trenutku i promišljeni izbori – ključ ravnoteže.

Uz modu, ljepotu, tjelovježbu i navike, Francuskinje vode računa i o prehrani. Posebnu pažnju posvećuju prvom obroku u danu – doručku. Naravno da ne jedu sve iste stvari i da tradicionalni doručak u Francuskoj nije isti za sve, ali neka pravila ipak postoje.

Tipičan francuski doručak nije obilan, sastoji se jednostavnih stvari, piše slovenski Elle. Francuzi često doručkuju slatko, a ne slano. Nema prženih jaja ili omleta, to je često poseban obrok kasnije u danu.

Najčešći doručak u Francuskoj

Kroasani

Kroasani s maslacem početak su svakog doručka. Francuskinje će ga kupiti u najdražoj pekari, a uz njega će uživati u šalici kave ili svježem soku od naranče ili grejpa.

Francuski tost

Jeste li spremni za iznenađenje? Francuski tost je sladak. Pravi se tako da se komad kruha potopi u mješavinu mlijeka i jaja u kojoj ima cimeta i šećera. Za autentičan francuski okus – preprži se na kockici maslaca.

Niskokalorični jogurt i svježe voće

Dijetalna verzija doručka u Francuskoj nije ništa kompliciranija od ostalih. Šalica niskokaloričnog jogurta sa svježim voćem. I to je to., piše N1.