HRVATSKA – ŠPANJOLSKA Vatreni u subotu igraju prvu utakmicu na Euru

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA Vatreni u subotu igraju prvu utakmicu na Euru

Euro 2024. za Hrvatsku počinje u subotu od 18 sati uz tekstualni prijenos na gol.hr-u

Dan nakon službenog otvaranja Europskog prvenstva, Hrvatska i Španjolska igraju prvu utakmicu grupe B. Utakmica se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu u subotu od 18 sati uz tekstualni prijenos na gol.hr-u.

U skupini s Hrvatskom i Španjolskom još su Italija i Albanija. Njihov susret igra se istog dana od 21 sat. U osminu finala prolaze sigurno prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija iz svake grupe, ali i četvero najboljih trećeplasiranih.

Hrvatska je sjajno najavila prvenstvo s dvije pobjede u prijateljskim susretima sa Sjevernom Makedonijom i Portugalom. Prva pobjeda Vatrenih u Portugalu posebno je odjeknula, jer se radilo o odličnom testu uoči Španjolske.

Vatreni već drugog dana Eura u Berlinu igraju s favoritom skupine i jednom od favorita cijelog turnira. Mnogi su nakon ždrijeba pomislili ”opet ti Španjolci”, koji su nam srušili snove prošle godine u finalu Lige nacija kada su tek nakon boljeg izvođenja 11-eraca uspjeli doći do titule.

Dalić još važe oko sastava

Prije toga dobro pamtimo prošli Euro gdje su naš baš Španjolci izbacili u onoj ludoj 5:3 utakmici kada je Furija tek u produžetku slomila otpora Vatrenih.

”Trebat će nam čvrst blok. Protiv Portugala smo primili jeftin gol, moramo bolje zatvarati. Ne smijemo se raspasti, moramo biti kompaktni. U svakom trenutku moramo znati što želimo, ne želim preskakati igru. Dosad nismo trenirali prekide i na tome ćemo raditi. Radit ćemo tehničke i taktičke stvari, a oko sastava ćemo još vidjeti”, najavio je utakmicu izbornik Dalićte dodao:

Na EP-u nismo imali rezultate kao na SP-u, što je malo čudno. Nikada nismo prošli prvu utakmicu nakon prve faze. Naš je glavni cilj proći skupinu, idemo korak po korak. Puno reprezentacija računa na medalju, mi smo po vrijednosti igrača na 12. mjestu. Nećemo si stvarati pritisak, ići ćemo polako i strpljivo. Vjerujem u ovu reprezentaciju i igrače. Imamo spoj mladosti i iskustva. Vjerujemo u ovo što radimo i nadamo se dobrom rezultatu.”

Španjolska s nekim novim zvijezdama

Izbornik španjolske nogometne reprezentacije Luis de la Fuente na svoj je popis za Euro uvrstio mnoge zvijezde Reala i Barcelone, ali to na papiru nije onako zvučna Furija kao prije nekoliko godina.

Naravno, radi se o skupini fenomenalnih nogometaša, spoju nekih poznatih imena i budućih superzvijezda. Predvodi ih Rodrigo iz Manchester Cityja, tu su Carvajal, Nacho i Joselu iz Reala, Barcini klinci Pedri i Lamine Yamal, pa Dani Olmo i tako dalje.