Španjolski mediji o Hrvatskoj: Guardiolina šala na kraju će postati stvarnost

Španjolski mediji o Hrvatskoj: Guardiolina šala na kraju će postati stvarnost

HRVATSKA reprezentacija pobjedom 2:1 na gostovanju u Portugalu poslala je jaku poruku španjolskoj reprezentaciji s kojom će u subotu igrati na Europskom prvenstvu, ističu Marca i As. Bit će to otvarajuća utakmica za obje reprezentacije na EP-u, na kojem su smještene u skupinu B u kojoj su još Albanija i Italija.

Marca navodi da pobjeda Hrvatske podiže sumnju u ono što Portugal može napraviti na Euru. Momčad koju predvodi Cristiano Ronaldo za mnoge je jedan od favorita turnira koji će se održati u Njemačkoj od 14. lipnja do 14. srpnja. Ronaldo jučer nije nastupio, ali Portugal “nije ostavio dobar dojam u prvom dijelu. Baš suprotno”, navodi Marca i piše da je “Hrvatska, s Lukom Modrićem na čelu, bila ciklon koji je uništio Portugal pred njegovim navijačima u Lisabonu”.

“Hrvatska je preplašila Španjolsku”

“Portugal je izgledao bolje u nastavku, ali Hrvatska i Dalić su stari psi. Uvijek se bore”, dodaje se. “Hrvatska je preplašila Španjolsku”, naslov je u Asu koji ističe:

“Hrvatska je demonstrirala da opet puno obećava unatoč tome što je riječ o zemlji od jedva četiri milijuna stanovnika. Ima pravo sanjati najveći rezultat na Euru. Zlatko Dalić je ovu utakmicu opisao kao najbolji test za Španjolsku, a Hrvatska ga je položila s odličnim uspjehom. Hrvatska plaši.”

Navodeći jake strane Hrvatske, As zaključuje tekst podsjetnikom na šalu Pepa Guardiole. Za Joška Gvardiola, stopera kojeg Guardiola u Manchester Cityju koristi na poziciji lijevog beka, što je igrao i jučer protiv Portugala, Pep je nedavno rekao da je “najbolje krilo u Cityju”. “Šala (čini se) na kraju će postati stvarnost”, zaključuje As., prenosi index.hr