Plenkovićev pobjednički govor: Ovo je zahvala i za Pelješki most i 12 Rafala koji čuvaju hrvatsko nebo

Plenkovićev pobjednički govor: Ovo je zahvala i za Pelješki most i 12 Rafala koji čuvaju hrvatsko nebo

HDZ je osvojio šest mandata, SDP četiri, a Domovinski pokret i Možemo! po jedan mandat na izborima za Europski parlament, pokazuju prvi neslužbeni rezultati koje je u nedjelju u 23 sata objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP). Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković održao je govor nakon objave rezultata.

Poručio je da je ovo velika pobjeda. “Osvojiti 6 mandata, to je pola od naših 12 hrvatskih, to je sjajan uspjeh.”

Uslijedio je pljesak uz povike ‘pobjeda, pobjeda’.

“To je i europska pobjeda koju smo smo večeras ostvarili. Želio bih zahvaliti svim našim sugrađanima, hrvatskom narodu izvan Hrvatske koji je sudjelovao”, rekao je.

Dodao je da izlaznost nije koliko su priželjkivali. “Očito da je došlo do zasićenja nakon izbora za Sabor.”

“Dat ćemo veliku podršku cijeloj našoj obitelji da EK i institucije budu takve da Hrvatska bude snažna i važna, utjecajna, imamo sjajne ljude, zahvala svim biračima i organizacijama HDZ-a, volonterima”, kazao je, piše N1.

“Osvojili smo šest madata, to je pola od 12 hrvatskih. Sjajan uspjeh, čak dva mandata više nego 2019. godine. Pored toga, imamo i desetak mandata više u našoj europskoj obitelji, a od toga su dva naša. Ovo je europska pobjeda. Hvala svim našim sugrađanima”, rekao je.

“Ovo je zahvala i za Pelješki most i 12 Rafala koji čuvaju hrvatsko nebo. Hvala na ovim postignućima koja smo zajedno realizirali, od sutra krećemo dalje i s radom Vlade i Sabora”, rekao je. Na kraju je poručio: “Hvala svima, hvala i HDZ-u BiH i svim volonterima. Idemo zajedno dalje za jedinu i vječnu Hrvatsku”.