Penava o Bartulici: Koliko košta da košta, ako treba posljedice će snositi stranka ili pojedinac

Penava o Bartulici: Koliko košta da košta, ako treba posljedice će snositi stranka ili pojedinac

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, komentirao je objavljene izlazne ankete prema kojima HDZ dobiva šest mandata, SDP četiri, Domovinski pokret jedan i Možemo jedan mandat.

Penava se osvrnuo na kampanju za europske izbore i odgovorio na pitanje je li situacija sa zastupnikom Stephenom Bartulicom i njegovom imovinskom karticom odmogla ili pomogla Domovinskom pokretu: “Dvojako se može gledati, sigurno je u jednom dijelu pomoglo jer fokus bio tu, polarizacija slično kao pred parlamentarne izbore na trgu. Na tom valu je DP nešto i dobio, Stephen Bartulica podršku i to je doprinijelo rastu DP-a. Sigurno je jednom dijelu birača ostao upitnik u glavi, čekao sam da prođe nedjelja i sigurno ćemo u ovom tjednu koji je pred nama to raščistiti. Sjenke ne smiju postojati u DP-u”, objasnio je predsjednik DP-a.

“Sjenke ne smiju postojati u DP-u”

“Ako postoje sporne situacije moraju se rasvijetliti, ne smije ostati u mraku ništa. Komunicirao sam da se mora izaći u javnost i reći što se ima za reći. Ta priča je pogurana od strane protivnika s lijevog spektra pa je dio ljudi osjetio tu kontru, ali dio novinara je objektivno napravio svoj posao i tražio odgovore koje smo ostali dužni. DP dok sam mu ja na čelu neće ostati dužan po pitanju transparentnosti nikome, ne želim da DP postane jedna od stranaka na hrvatskoj sceni gdje ćemo prozivati druge kada nešto ne valja, svoje grijehe sakrivati i svoje ljude štititi”, kazao je Penava.

“Ne kažem da je Bartulica pogriješio, ali u izlaganju situacija moramo biti transparentni i to ću tražiti u predstojećim danima kao predsjednik DP-a. Koliko košta da košta, ako treba posljedice će snositi stranka ili pojedinac”, dodao je Penava., prenosi N1