Marija Selak Raspudić o potopu Mosta i Kolakušića: Ovo vam je glavni razlog njihovog poraza!

Marija Selak Raspudić o potopu Mosta i Kolakušića: Ovo vam je glavni razlog njihovog poraza!

Rezultate izlaznih anketa, koje sugeriraju da će Most ostati bez mandata u Europskom parlamentu i biti najveći gubitnik ovih izbora, za Jutarnji je list komentirala Marija Selak Raspudić, koja se razišla s Mostom iako joj je nuđeno mjesto nositeljice liste i – kako su ankete tada predviđale – siguran mandat u Bruxellesu.

“Radi se ipak o izlaznim anketama, treba pričekati službene i konačne rezultate izbora. Oni su izabrali jedan specifičan smjer kampanje koji je bio drugačiji nego što je prethodno bilo planirano. Dakle, drugačije od onoga što smo planirali dok sam ja trebala biti nositeljica Mostove liste na europskim izborima. Ovo će sada biti rezultati tog njihova novog smjera. Na njima je da razmisle što učiniti. Osobno smatram, a to pokazuju i rezultati Mislava Kolakušića, da isključivo populizam i ciljanje na nešto što je emotivno nabijeno nije dovoljno za dobar rezultat. Rezultati ovih izlaznih anketa sugeriraju kako će građani, pogotovo na tako visoke plaće, birati nekoga tko je ozbiljan”, rekla je Marija Selak Raspudić.

Nekoga poput vas?

“Ne bih to tako rekla. U mom su fokusu bile teme poput umjetne inteligencije, nešto o čemu ni jedna stranka u ovoj kampanji nije govorila. Čini se da birači očekuju konkretna rješenja, a ne općenitu i ideološki usmjerenu kampanju”, rekla je Selak Raspudić za Jutarnji list.

Je li ovo početak kraja Mosta?

“Ne bih ništa prejudicirala, nikome ne želim da doživi kraj. Svakome želim da postane bolji. I da ponudi dobar sadržaj. Želim da hrvatska politička scena bude još raznovrsnija i da se ne svede sve na HDZ i SDP. Ideologija je bitna, ali ne može biti jedina! To su pokazali i ovi izbori”, zaključila je nezavisna saborska zastupnica Marija Selak Raspudić., prenosi N1