Iz Možemo otkrili tko s njihove liste ide u EU parlament

Iz Možemo otkrili tko s njihove liste ide u EU parlament

Možemo je osvojilo jedan mandat na izborima za Europski parlament, pokazuju prvi neslužbeni rezultati koje je u nedjelju u 23 sata objavilo Državno izborno povjerenstvo (DIP) te su zauzeli četvrto mjestu s 5,92 posto glasova.

Iz stožera Možemo javila se Sandra Benčić koja je zahvalila svima za velika tri mjeseca.

“Vaš rad i trud nadoknadio je razliku između nas i puno bogatijih stranka i pokazao da je Možemo stranka koja kontinuirano raste od 2017. kada je Zagreb je naš ušao u zagrebačku Skupštinu do sada kada smo udvostručili broj mandata u Saboru. A od danas smo i europarlamentarna stranka”, rekla je.

“Sve ono što smo se zakazali pokazao se kao pravilni put. Pokazali smo kako rad u institucijama i na terenu daje čvrste rezultate. Imamo savez s građanima i oni nam vjeruju jer nismo nikada ispali nevjerodostojni”, dodala je i zaželjeli svim članovima i članovima odmor.

Tomislav Tomašević je zahvalio svim građanima koji su izašli na izbore i čestitao svima koji su izborili mandate. “Izašli smo sami i osvojili smo mandat i kao i do sada, što obećamo to izvršimo. Jasno smo rekli da idemo sa Zelenima i koje su naše zadaće”, rekao je.

Ivana Kekin, koja je na listi dobila najviše glasova i tako preferencijalno skočila na prvo mjesto, zahvalila je svima. “Sretna sam da sam mogla podržati tu listu. Bila sam na 12. mjestu da listu ojačam i da joj pomognem, ali politika je timski sport i svaki rezultat je rezultat tima. Mi ako tim dobro znamo da je u ovom času najkompetentnija osoba za to Gordan Bosanac. Zato mi je drago da naš Bosanac u Bruxellesu zastupa naše politike”, istaknula je.

Bosanac se također zahvalio svim građanima i građankama i požalio što više ljudi nije izašlo na izbore., prenosi N1