Bartulica: “Bio sam unaprijed osuđen i izabran za metu. Nikada neću odustati”

Bartulica: “Bio sam unaprijed osuđen i izabran za metu. Nikada neću odustati”

Nakon što su objavljenii prvi privremeni rezultati izbora za Europski parlament, nižu se reakcije iz izbornih stožera.

Nakon što je Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavilo prve rezultate iza 23 sata, okupljenima u stožeru Domovinskog pokreta obratio se Stjepo Bartulica koji će sjediti u Europskom parlamentu.

“Samo za znatiželjne novinare…”

“Stojim večeras pred vama u duhu zahvalnosti, zahvaljujući najprije Bogu koji me nosio cijelo vrijeme koje nije bilo nimalo lagano. Zatim, želio bih zahvaliti svojoj obitelji koja je cijelo vrijeme uz mene, primili su ožiljke, ali su čvrsto na nogama, kao i ja večeras”, istaknuo je, između ostalog, Bartulica.

“Svi znate kako je izgledala ova kampanja, ispalo je da je danas bio kao referendum o meni. Sve što ja imam, sve što sam stekao, ne samo na zakonit, nego na pošten i častan način, nemam se za što ispričavati”, poručio je.

“Samo za znatiželjne novinare, nadopunio sam svoju imovinsku karticu, neću više nijednu riječ o tome reći. Bio sam unaprijed izabran za metu i to je bilo teško izdržati. Nikad neću odustati do svojih stavova i uvjerenja dok sam u hrvatskoj politici”, poručio je Bartulica.

Podsjetio je da je njegov slogan Croatia first i poručio: “Ja ću biti glas običnih ljudi. I dalje ću govoriti protiv ideološke kolonizacije, protiv stvari koje najviše štite našoj djeci, koje se nameću iz Bruxellesu. Svi koji su mene cijelo ovo vrijeme podržavali kad je bilo najteže, dobio sam stotine poruka od ljudi koje ne znam, vidjeli su što ja proživljavam i moja obitelj, ja ću to uvijek imati u srcu.”

“Kampanju smo odradili muški”

Moramo biti zadovoljni, kazao je ranije Mario Radić, zamjenik Domovinskog pokreta, u razgovoru s reporterom Dnevnika Nove TV Ivanom Čorkalom.

Požalio se da je, kako je ustvrdio, kampanja bila prljava, a upitan misli li na slučaj DP-ova Stjepe Bartulice, odgovorio je potvrdno, ali i ustvrdio kako misli da im to nije oduzelo previše glasova.

“Vidjeli ste ovih dana koliko je kampanja bila prljava, bilo je svega. Citirat ću Alojzija Stepinca – džaba im svi mediji kad neće doći do naših srca. Mi smo pričali o tome je li Bartulica kupio kuću i je li je prijavio 25. 12. ili 4. 1. Glavna je tema bila od čega živi. Narod je shvatio o čemu se tu radi. Ipak, to nam nije naštetilo”, kazao je Radić.

“Mi smo napravili koliko smo mogli, kampanju smo odradili muški”, zaključio je i naglasio da ljudima treba približiti teme o kojima se odlučuje u Bruxellesu., piše ddnevnik.hr