‘Ukleta’ kuća u Balama: Vlasnici prije Elle i Charlesa isto su se sudili oko podjele te vile

‘Ukleta’ kuća u Balama: Vlasnici prije Elle i Charlesa isto su se sudili oko podjele te vile

Maleno i mirno istarsko mjesto Bale zadnjih je mjeseci u centru zbivanja zbog kraha braka influencerice Elle Dvornik-Pearce (33) i britanskog poduzetnika Charlesa Pearcea (47). Tamo imaju obiteljsku kuću koja je trebala biti njihova oaza mira. Par se u zadnje vrijeme susreće u pratnji svojih odvjetnika na Općinskom sudu u Puli zbog brakorazvodne parnice, a suđenje je zatvoreno za javnost. 

Kako smo ranije pisali, u zemljišnim knjigama u srpnju 2023. zabilježeno je da je Charles tužio Ellu zbog udjela u kući u Balama, a čiji je ona tada bila jedini vlasnik. Britanski poduzetnik dobio je u svibnju presudom polovicu kuće.

Na kući je i hipoteka za kredit od 252.000 eura pa je Britanac presudom dobio i pola kredita za otplaćivanje. Inače, Ella se kao vlasnik kuće upisala u lipnju 2021. godine. Kuća i dvorište površine su 675 m2, od čega se 124 m2 odnosi na nekretninu. 

Pearce je prijavljen i na zagrebačkoj adresi, u kvartu Šestinama. Ella je pak u svibnju otkrila da se preselila u novi stan u Zagrebu. 

No, čini se kako nisu jedini bračni par koji se razišao na toj adresi. Prethodni vlasnik isto je imao spor sa suprugom. U svibnju 2020. su završili na Općinskom sudu u Puli gdje su se ubrzo nagodili da svatko dobije polovicu kuće. Zanimljivo je da je kuća tek nakon 13 godina dobila uporabnu dozvolu. Prodali su je 2021. godine Elli. 

Ella je u kolovozu 2023. priznala da se razvodi od Charlesa s kojim ima kćeri Balie Dee i Lumi Wren. Bili su zajedno 10 godina, a vjenčali su se 2019. u Las Vegasu. Da su se pojavile trzavice u braku, krenulo se šuškati kada je kći legendarnog Dine Dvornika zbog poslovnih obaveza sve češće bila u Zagrebu, a Charles ostajao u Istri. , pišu 24sata