A SADA ZA NJEMAČKU ! Hrvatska je po prvi puta pobjedila Portugal

A SADA ZA NJEMAČKU ! Hrvatska je po prvi puta pobjedila Portugal


Portugal i Hrvatska od 18:45 imali su posljednju provjeru pred Europsko prvenstvo u Njemačkoj. Vatreni su pobijedili 2:1, prvi puta je Hrvatska savladala Portugal.

Hrvatska je rano povela, već u 8. minuti. Kovačić u kaznenom prostoru domaćih ruši Vitinha, Modrić izvodi sigurno kazneni udarac, 1:0 za Vatrene., piše HD

Dalićevi izabranici bili su daleko opasniji i konkretniji od Portugalaca, ali do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao. Vatreni su uputili 11 udaraca na gol, tri u okvir, dok su domaći imali ukupno 5 udaraca prema Livakoviću i nijedan u okvir gola.

Na početku drugog dijela Vatreni su zaspali u obrani. Semedo je prošao po desnoj strani i ubacio u peterac za usamljenog Jotu koji pogađa lagano za 1:1.

U 53′ Perišić, Pašalić i Sučić ulaze, Majer, Kramarić i Modrić izlaze. Samo tri minute kasnije bomba Pašalića trese gredu, lopta se odbija Budimiru na glavu. 2:1 za Vatrene.

Uslijedio je period intenzivnijih, ali bezuspješnih napada Portugala, u 68′ Vitinha puca, lopta se nezgodno odbila od bloka, ali Livaković fantastično brani.

Vatreni su mogli povećati vodstvo u 82′, Sučić je bio u stopostotnoj šansi, izbio sam pred golmana nakon sjajnogi duplog pasa s Petkovićem, ali Costa brani.

Vatreni su tako ostvarili povijesnu pobjedu nad Portugalom.

Portugal-Hrvatska (od 18:45)

Sastavi:

Portugal: Diogo Costa, Diogo Dalot, Rúben Dias, Gonçalo Inácio, Nuno Mendes; Vitinha, Palhinha, Bruno Fernandes, Bernardo Silva, Gonçalo Ramos, João Félix

Hrvatska: Livaković – Stanišić, Šutalo, Pongračić, Gvardiol – Modrić, Brozović, Kovačić – Majer, Budimir, Kramarić