Slavonac kupovao auto kriptovalutama pa ostao bez više desetaka tisuća eura

Slavonac kupovao auto kriptovalutama pa ostao bez više desetaka tisuća eura

Četrdesetogodišnji muškarac prijavio u četvrtak policiji u Krapinsko-zagorskoj županiji kako je u siječnju preko internetske platforme uložio novac za kupnju kriptovaluta i ostao bez više desetaka tisuća eura.

34-godišnji Slavonac telefonski je ostvario komunikaciju s nepoznatom osobom koja se predstavila kao djelatnica poduzeća koje prodaje osobna vozila te dogovorio kupnju i uplatio novac na bankovni račun poduzeća.

Nakon što je zatražio povrat sredstava, utvrdio je kako ne može podići sredstva i kako su ona prebačena na račune kojima on nema pristup.

Pri tome je ostao bez nekoliko desetaka tisuća eura.

Nepoznati počinitelj koji se predstavio kako vlasnik poduzeća, osobno vozilo nije isporučio niti je više bio dostupan.

“Građanima koji se odluče ulagati u kriptovalute savjetujemo da se prije ulaganja dobro informiraju i zatraže nepristran financijski savjet stručne osobe te svakako da budu oprezni i sumnjičavi kada se u ponudama obećava sigurna investicija i velika dobit.

Iznimno je važno da se tijekom komunikacije ne dostavljaju povjerljivi osobni podaci, fotografije osobnih isprava, bankovnih kartica, zaporke aplikacija internetskog bankarstva, kao i drugi podaci vezani uz autorizaciju bankovnih transakcija”, upozorava Policijska uprava Krapinsko-zagorska.