Lovorov list prelijte maslinovim uljem, oduševit ćete se koliko je ovaj lijek dragocjen

Lovorov list prelijte maslinovim uljem, oduševit ćete se koliko je ovaj lijek dragocjen

Lovorov list je dobro poznat i omiljen začin, a dugo je imao posebno mjesto u našim kuhinjama. No, malo tko zna da se lišće ovog mediteranskog zimzelenog stabla može koristiti u mnoge zdravstvene svrhe, ne samo za pripremu hrane.

Možete koristiti ovo lišće kako biste pripremili ljekovito ulje, koje posjeduje fantastična zdravstvena svojstva. Krstarica donosi nešto više o svojstvima ovog proizvoda, te načinu njegove primjene.

Potrebno je:

-30 grama listova lovora
-250 ml maslinovog ulja

Način pripreme:

Zgnječite lovorove listove i prelijte ga maslinovim uljem. Stavite smjesu u staklenu flašu, zatvorite je čvrsto i ostavite da stoji na tamnom i hladnom mjestu 14 dana. Protresite sadržaj flaše s vremena na vrijeme. Nakon dva tjedna procijedite ulje kroz gazu i prebacite tekućinu u drugu posudu. Držite dobiveno lovorovo ulje u hladnoj sobi.

Lovorovo ulje kao lijek:

Ako je potrebno, lagano zagrijte ulje na pari. Utrljajte ulje na bolesne zglobove. Osim u liječenju zglobova, lovorovo ulje se također koristi za migrene i bolesti uha. Ako imate jake glavobolje potrebno je umasirati ulje na sljepoočnice. Lovorovo ulje može zamijeniti aspirin, jer je u mogućnosti da smanji povećanu tjelesnu temperaturu. Ono također pomaže u uklanjanju bolova u želucu i crijevima, normalizira funkciju jetre i bubrega i poboljšava apetit.

Također, lovorovo ulje je super za preventivne mjere. Ono ima sposobnost povećati otpornost na infekcije, odnosno efikasno je kada je u pitanju jačanje imuniteta.

Možete koristiti lovorovo ulje kako biste pripremili losion za rješavanje problema s kožom na licu. Ovaj losion je vrlo djelotvoran u borbi protiv akni i mitesera., piše N1.