Stavljate li jaja u vodu odmah ili tek kad počne ključati? Razlika u kuhanju je ogromna

Stavljate li jaja u vodu odmah ili tek kad počne ključati? Razlika u kuhanju je ogromna

Siurno znate za savjet da vodu u kojoj su se kuhala jaja treba prokuhati i ostaviti da kuha još 5 minuta, maknuti sa štednjaka? Ne baš. Obično tada žumanjak ostane sirov, a bjelanjak se odmah kuha.

Mary Frances Kennedy Fisher, nekoć jedna od najboljih kuharica u Americi, prije smrti je napisala knjige u kojima je davala važne savjete o kuhanju.

Osim brojnih trikova kako pripremiti hranu, otkrila je i dvije najbolje metode za savršeno kuhana jaja koje jamče da će žumanjak biti potpuno kuhan, ali i mekan.

Prvi način je možda i najlakši, važno je samo da slijedite korake redom. Dakle, jaja prvo treba preliti hladnom vodom, pa tek onda staviti u kipuću vodu. Štednjak treba biti uključen na srednju snagu, a jaja možete ostaviti koliko god želite. Iako mislite da je ovaj proces kuhanja duži, budite sigurni da će se skuhati jednako brzo kao kad voda proključa, piše Krstarica.com 

Druga tehnika uključuje ulijevanje hladne vode u lonac, uranjanje jaja i zatim brzo zagrijavanje vode. Čim prokuha, jaje je kuhano!

Iako su ove njezine metode dobile brojne pohvale, a ljudi koji su ih isprobali kažu da su jaja zaista najukusnija kuhana na navedene načine, Mary je u svojoj knjizi navela da postoji jedan mali nedostatak.

Jaja su savršeno kuhana, ali je teže očistiti ljusku s njih.