(VIDEO) Kako naučiti paralelno parkirati za samo 15 sekundi

(VIDEO) Kako naučiti paralelno parkirati za samo 15 sekundi

Paralelno parkiranje može biti noćna mora, ali jedan stručnjak za vožnju podijelio je genijalan savjet koji će vam pomoći da svaki put napravite manevar bez greške

Bilo da se spremate za svoj skori vozački ispit ili trebate manevrirati na uskom prostoru, paralelno parkiranje može biti prava noćna mora. To je vještina postavljanja vašeg vozila paralelno s rubom pločnika – obično da biste se smjestili između drugih automobila. A samo spominjanje ‘paralelnog parkiranja’ dovoljno je da naježi svakog vozača početnika.

Ipak, postoji super trik koji je lako naučiti i primijeniti. Kao prvo, zaustavite se na cesti pored automobila koji će biti ispred vas tako da su vam retrovizori na vratima u ravnoj liniji. Upalite sva 4 žmigavca. Zatim počnite okretati volan do kraja udesno, i tek onda krenite unatrag.

@tonggeshuoche

Parking skills will be taught to you in 15 seconds!#car

♬ 原聲 – 通哥说车 – 通哥说车

Sljedeća etapa – kada u lijevom retrovizoru vidite cijelu prednju masku auta koji će biti iza vas, trebali biste izravnati upravljač. Zatim možete nastaviti ravno s vožnjom unatrag dok stražnja guma ne dođe na crtu koja dijeli cestu i parking. Tada okrenite upravljač do kraja ulijevo i nastavite s vožnjom unatrag, dok ne poravnate auto.

Video ovog savjeta za vožnju postao je viralan, a mnoštvo gledatelja ga je nazvalo ‘vrlo korisnim’.

Neki vozači naglasili su: “Nikada ne okrećite automobil dok stoji, tako uništavate gume”.

Zakon o cestovnom prometu kaže da okretanje upravljača dok automobil miruje može uzrokovati nepotrebno trošenje guma i upravljačkog mehanizma – to je ono što oni zovu ‘suho upravljanje’, piše Daily Star., prenosi 24sata.