Policija potvrdila: Sudar na autocesti kod Rijeke uzrokovao policajac, bio je pijan

Policija potvrdila: Sudar na autocesti kod Rijeke uzrokovao policajac, bio je pijan

FOTO:Ilustracija/Fotografija nema veze s događajem opisanim u tekstu.

Policijska uprava primorsko-goranska potvrdila je da je u nesreći koja se dogodila u petak, 31. svibnja oko 23 sata na autocesti A6 kod Čavli sudjelovao policajac izvan službe koji je autocestom vozio u suprotnom smjeru i pod utjecajem alkohola.

O toj nesreći nisu izvijestili dok u javnost nije procurilo da ju je uzrokovao policijski službenik. Inače, u nesreći su lakše ozlijeđene dvije osobe.

Do nesreće je došlo kada je 43-godišnji hrvatski državljanin upravljajući osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka u suprotnom smjeru, udario bočnim dijelom vozila u osobno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 23-godišnji hrvatski državljanin koji se kretao u smjeru čvora Orehovica. U nesreći su 23-godišnjak i 22-godišnja putnica u vozilu lakše ozlijeđeni.

Očevidom prometne nesreće je rukovodila zamjenica općinskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje ove nesreće je u tijeku.

“Imajući u vidu da je vozilom riječkih registracijskih oznaka upravljao policijski službenik izvan službe i koji je upravljao svojim privatnim vozilom, ali pod utjecajem alkohola, po dovršetku kriminalističkog istraživanja poduzet će se zakonom propisane radnje te utvrditi sve relevantne činjenice moguće disciplinske odgovornosti”, rekli su za Večernji list u PU primorsko-goranskoj.