Novinar slikao Bartulicu u neprijavljenom autu. Bartulica: Zlostavljaju mi obitelj

Novinar slikao Bartulicu u neprijavljenom autu. Bartulica: Zlostavljaju mi obitelj

STEPHEN Nikola Bartulica, saborski zastupnik Domovinskog pokreta i kandidat na nadolazećim europarlamentarnim izborima, napisao je na Facebooku kako je izložen “medijskom zlostavljanju”. Požalio se na ponašanje Faktografovog novinara Andreja Dimitrijevića, opisavši događaj koji se zbio jutros.

“Jutros, u 8:00 sati dok sam izlazio iz kuće kako bih sinove od 7 i 13 godina odvezao u školu, ovaj muškarac, Andrej Dimitrijević iz Faktografa, nas je fotografirao! Došao je do auta u kojem su sjedila moja djeca! I rekao mi da ovaj auto nisam prijavio u imovinskoj kartici. 

Radi se o iznajmljenom autu koje koristim tijekom kampanje. Ovo medijsko zlostavljanje ću izdržati ali neću dozvoliti da se zastrašuje moju obitelj! Prijavit ću ovaj incident pravobraniteljici za zaštitu prava djece. Neka ljudi vide čime se služe ovako beskrupulozni tipovi. Neće ići!💪🏻 #CroatiaFirst #DomovinskiPokret”, napisao je Bartulica na Facebooku i objavio fotografiju na kojoj se nalazi Dimitrijević.

Dimitrijević: Kad sam fotografirao auto, u njemu nije bilo djece

Kontaktirali smo Dimitrijevića, koji nam je odgovorio kako je na temelju upita čitatelja provjeravao vozi li Bartulica automobil koji nije prijavljen u njegovoj imovinskoj kartici. “Tu informaciju sam išao provjeriti na licu mjesta. Tamo sam, na javnoj površini na kojoj je bio parkiran automobil, zatekao gospodina Bartulicu kako ulazi u njega te sam ga fotografirao”, kazao je. 

Tvrdi kako je prišao Bartulici i predstavio mu se, sukladno Etičkom kodeksu, te ga upitao zašto vozi automobil koji nije upisan u imovinskoj kartici. “Bartulica je odgovorio da se radi o rent-a-car autu za potrebe kampanje. Nakon toga sam mu zahvalio i otišao. Kada sam fotografirao auto, u njemu nije bilo djece”, naglasio je. 

Dimitrijević je dodao kako ima dokaz za to. “Gospodin Bartulica bi, umjesto da manipulira i napada novinare koji na javnoj površini rade svoj posao, trebao javnosti radije objasniti zašto skriva podatke o imovini te kako on i njegova obitelj preživljavaju s 30 eura mjesečno”, naveo je. 

Podsjetimo, Index istrage su u nedjelju objavile da Bartulica na dva kredita mjesečno troši 3562 eura, dok prema imovinskoj kartici on i njegova supruga imaju mjesečne prihode od oko 3600 eura. To znači da, kad poplaćaju kredite, njemu i ženi ostane oko 38 eura za mjesec., piše Index.hr