Ne bacajte ljuske krumpira: Mogu riješiti ozbiljan kućanski problem

Ne bacajte ljuske krumpira: Mogu riješiti ozbiljan kućanski problem

Koliko god volite jesti krumpir, svakako ga prije toga morate oguliti. Evo sjajne ideje kako možete iskoristiti ljusku krumpira.

Jeste li znali da su kore krumpira odlične za uklanjanje mrlja od hrđe?

Krumpir sadrži oksalnu kiselinu koja pretvara netopljive spojeve željeza u topive kompleksne ione. To je znanstveno objašnjenje kako su kore krumpira vrlo učinkovite u uklanjanju hrđe.

Tako možete koristiti ljuske krumpira za izradu otopine bogate oksalnom kiselinom za čišćenje zahrđalih problematičnih područja, prenosi krstarica.com.

Da biste to učinili, prvo namočite kore u vodi. Koristite samo toliko vode da prekrije kore; to će omogućiti da oksalna kiselina bude što je moguće više koncentrirana.

Ostavite kore da se namaču neko vrijeme, recimo, dok se vaše ukusno jelo od krumpira ne ispeče u pećnici. Zatim izvadite ljuske iz vode.

Pomiješajte malo vode od krumpira sa sodom bikarbonom da napravite pastu. Pastu možete koristiti za čišćenje hrđe sa škara, noževa ili čak vrtnog alata. Nanesite pastu na zahrđalo područje, pričekajte 20 do 30 minuta, zatim očistite, operite i isperite.

Poput magije, vaši zahrđali alati ponovno će izgledati kao novi., piše N1.