Kraj karijere za još jednu hrvatsku legendu: Odveo nas je sve do finala, iza njega su brojne velike utakmice

Kraj karijere za još jednu hrvatsku legendu: Odveo nas je sve do finala, iza njega su brojne velike utakmice


Sjajni hrvatski vratar, nekdašnji reprezentativac Marin Šego odlučio je završiti igračku karijeru u 38. godini. Šego je branio mnoge velike utakmice, 63 puta bio je reprezentativac Hrvatske, s kojom je igrao finale Eura 2020. u Švedskoj kada smo bili srebrni.

Počeo je s ozbiljnim rukometom u Izviđaču iz Ljubuškog, četiri godine bio na relaciji Ljubuški – Mostar. Nakon toga se okrenuo prema Hrvatskoj, dvije godine nosio dres PIPO IPC-a, pa četiri godine Zagreba. Nakon Hrvatske novo odredište je bila Poljska, prvo Wisla, pa Kielce s kojim se popeo 2016. na europski vrh.

Nakon Poljske, tri godine Mađarska u Szegedu, pa tri godine Francuska u Montpellieru i sada na kraju dvije sezone u najjačoj ligi svijeta u njemačkom Goppingenu.

Vrhunski klubovi, vrhunska karijera, vratar koji je mirnoćom i razboritošću kupio sve s kojima je surađivao. Osam naslova u Hrvatskoj, četiri u Poljskoj plus Liga prvaka, dva u Mađarskoj, tri Superkupa u Francuskoj, s Goppingeom prije dvije sezone na F4 Europa lige.

Marin je obiteljski čovjek, supruga, kćerka i dva sina i za sve što je učinio zaslužio je pljesak. Njegovo novo odredište je Međugorje, nakon 18 godina ponovo je doma, pišu Sportske novosti.