Bik kod Splita probo bedro čovjeku na bikijadi. Policija objavila tko je kriv

Bik kod Splita probo bedro čovjeku na bikijadi. Policija objavila tko je kriv

NAKON što je tijekom vikenda na bikijadi u Radošiću kod Splita bik muškarcu probo bedro, policija je napravila očevid i u konačnici objavila što je poduzela.

Kako je policija danas objavila u priopćenju, nakon očevida i kriminalističkog istraživanja utvrdili su da postoji osnovana sumnja da je 33-godišnji muškarac počinio kazneno djelo “dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom”.

“Olako je mislio da neće biti opasnosti”

Navode kako muškarac, organizator bikijade, nije poduzeo odgovarajuće zaštitne mjere u vidu postavljanje adekvatne zaštitne ograde kako bi se  spriječila opasnost za živote gledatelja, već je olako držeći da se opasnost neće dogoditi, postavio neadekvatnu zaštitnu ogradu i tijekom borbe bikova dva bika probila su ogradu i utrčala među gledatelje, čime je izazvana opasnost za živote prisutnih gledatelja.

Nadležnom državnom odvjetništvu biti će podnesena kaznena prijava protiv 33-godišnjaka, objavila je policija, dodajući da će kriminalističko istraživanje biti će provedeno i nad 59-godišnjakom koji je u tom trenutku vodio bika koji je ozlijedio muškarca, a vezano uz postojanje sumnje da je ostvario obilježja kaznenog djela Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti., piše index.hr