Dalić nakon pobjede nad Makedoncima: Moramo to popraviti, ali to je i razumljivo u ovoj fazi

Dalić nakon pobjede nad Makedoncima: Moramo to popraviti, ali to je i razumljivo u ovoj fazi

Zlatko Dalić bio je zadovoljan nakon pobjede Hrvatske protiv Sjeverne Makedonije (3:0) u prijateljskom susretu uoči nastupa na Europskom prvenstvu:

”Čestitam dečkima. Napravili smo ono što smo htjeli, nitko se nije ozlijedio, to je jako važno. Lijep ambijent na Rujevici. Dobra je bila utakmica, ali nije to ono što mi trebamo i što mi želimo. Imamo još vremena. Mogu biti zadovoljan da je sve prošlo najbolje.”

Lovro Majer je odigrao sjajnu utakmicu i zabio dva pogotka, a posebno je opasan bio iz prekida:

”Igrao je jako dobro, prvi iz prekida je bio jako važan. Otvorio se protivnik. Bio je rastrčan, bilo ga je po cijelom terenu, promijenio je i dvije pozicije. Prvo poluvrijeme je bio na desnoj strani, drugo je ušao unutra.”

Dalić tvrdi da moraju popraviti jednu stvar:

”Šest treninga je iza nas, bili su drugačiji nego utakmica danas. U nekim trenucima utakmice nedostajalo je agresije. Moramo to popraviti, ali to je i razumljivo u ovoj fazi.”

Martin Baturina je odigrao utakmicu na poziciji osmice:

”Mi znamo što Martin može prema naprijed i koja je njegova kvaliteta. Željeli smo da igra i fazu obrane, treba se navikavati na to. Pogotovo protiv težih protivnika i u tada njegov defanzivni blok treba biti čvršći i kvalitetniji. Znamo mi koja je njegova najbolja pozicija, ali pokušavamo vidjeti što on može i što mi imamo.”

Mateo Kovačić upisao je 100. nastup u dresu Hrvatske:

”Mateo je još uvijek mlad i ima puno toga pred sobom. Ako pogledamo gdje je sve igrao i kakvu je karijeru napravio, fantastično. Drago mi je da je bio kapetan danas i želim mu puno sreće u klubu i s reprezentacijom”, zaključio je, piše gol.hr.