Zašto vaši ručnici više nisu mekani? Ovim greškama ih uništavate

Zašto vaši ručnici više nisu mekani? Ovim greškama ih uništavate

Ako vaši ručnici brzo postanu tvrdi i grubi, postoji nekoliko načina da ih održite mekanima.

Ručnici, pogotovo oni nekvalitetni, nakon nekoliko pranja postanu grubi. Nekoliko je razloga za to.

Kada kupujete nove ručnike, morate imati na umu da kada su novi, oni su tretirani silikonskim premazom kako bi bili mekši nego što stvarno jesu. Ovaj premaz djeluje kao neka vrsta regeneratora, čineći vlakna glatkijima na dodir. Tek kada prvi put operete ručnik i isperete premaz, saznat ćete pravu mekoću svojih ručnika, piše portal Krstarica.

Inače, za tvrde i grube ručnike često je kriva pretjerana upotreba deterdženta. Na prvi pogled može se činiti da će više deterdženta za pranje rublja poboljšati snagu čišćenja, ali to će samo uzrokovati nakupljanje viška pjene i ostataka deterdženta u vašim ručnicima, uzrokujući njihovo stvrdnjavanje i krutost.

Metoda sušenja također može pridonijeti problemu. Ako često stavljate ručnike na radijator, toplina ih može oštetiti i time učiniti ručnike grubljima na dodir.

Kako ručnicima vratiti mekoću?

Prije svega, prilikom pranja prestanite koristiti omekšivač koji ostavlja sloj na površini ručnika i smanjuje njihovu moć upijanja, savjetuje Krstarica.

Također, deterdžent za pranje rublja zamijenite jednom šalicom octa. To možete činiti pri svakom drugom pranju ili samo jednom mjesečno – u svakom slučaju, ujedno će osvježiti i očistiti vaše ručnike.

Najbolje je prati ručnike odvojeno od ostatka rublja i koristiti otprilike polovicu preporučenog deterdženta. Ručnici se ne prljaju kao druga odjeća i stoga ne trebaju toliko deterdženta.

Ručnike ćete omekšati i sušenjem u sušilici, ali budite oprezni: nikada ih ne sušite na najvišim temperaturama jer možete oštetiti pamučna vlakna., prenosi N1.