Vatreni igraju prvu pripremnu utakmicu, veliki test za Perišića

Vatreni igraju prvu pripremnu utakmicu, veliki test za Perišića

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 19 sati igra prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za Europsko prvenstvo u Njemačkoj.

Suparnik izabranicima Zlatka Dalića na riječkoj Rujevici od 19 sati biti će momčad Sjeverne Makedonije.

Izbornik je najavio da će priliku dobiti 16 igrača. Nikola Vlašić sigurno neće na teren, dok bi oporavljenik Ivan Perišić trebao biti u početnoj jedanaestorki i, ako sve bude po planu, odigrati 60-ak minuta.

– Mogu reći da će Perišić početi, igrat će sat vremena. Odlično trenira, ali njegova je i naša želja da ga vidimo u utakmici, rekao je izbornik i osvrnuo se na Vlašića:

– U utorak ćemo biti kompletni. Slijedi fokus na Portugal i ono što dolazi. Nikola Vlašić bit će s nama do 7. lipnja, kad je zadnji rok za prijavu igrača. Bez obzira ne bio 100 posto spreman, treba nam ta kohezija. Teško je dovesti nekoga na Euro tko nije bio dosad s nama. Gledam i zasluge i zajedništvo i nadam se da će do 7. lipnja biti dobar, rekao je Dalić o situaciji s Vlašićem.

Danas se Vatrenima priključuju Marcelo Brozović i Mario Pašalić, a u utorak će u kamp stići i osvajač šestog naslova europskog prvaka Luka Modrić

Za Hrvatsku Europsko prvenstvo počinje dvobojem protiv Španjolske 15. lipnja u Berlinu., piše HRT