Trikovi kako otjerati golubove i druge ptice iz vrta ili s balkona

Trikovi kako otjerati golubove i druge ptice iz vrta ili s balkona

Gradski stanovi s balkonima imaju klasičan problem – golubovi se žele nastaniti na njih. No, par trikova pomaže u tome, uvjerili su se mnogi. Ovime se može spriječiti i prljanje balkona, jer golubovi često na njima ostavljaju izmet te se na nekima ne može ni boraviti.

Trik uključuje jednostavnu aluminijsku foliju, koja se stavi na ogradu balkona. Taj zrcalni materijal će reflektirati odsjaj sunčevih zraka, što smeta svim pticama, ne samo golubima. Time oni postaju dezorijentirani te ne idu u tom smjeru, piše 24sata.

Idealna je čista folija, bez ikakve hrane koja bi pak privukla komarce i druge leteće insekte. Ovaj trik praktičan je i jednostavan te će balkon učiniti ugodnim mjestom za život.

Tu je i trik obješenim CD-om. On isto reflektira svjetlo pa će ptice zaobilaziti balkon. Oba spomenuta trika pomažu i kad je vrt u pitanju. Jednostavno povješajte CD-e na nekoliko mjesta u vrtu ili neke dijelove omotajte aluminijskom folijom.

Također, golubovi ne vole cimet, crni papar ili začin čili, pa njih možete staviti u vrećice i objesiti tamo gdje su nepoželjni., prenosi N1.