Stiže veliko nevrijeme! DHMZ digao alarm na 2. od 3 stupnja. Za dvije regije moguća i tuča

Stiže veliko nevrijeme! DHMZ digao alarm na 2. od 3 stupnja. Za dvije regije moguća i tuča

Još ništa od smirenja vremena, lipanj pokazao zube! Danas će vremenski uvjeti u Hrvatskoj biti promjenjivi i nestabilni

Promjenjivo oblačno te nestabilno. Mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom, a lokalno je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Prema večeri postupno smirivanje i djelomično razvedravanje, ponajprije na jugu. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i jugozapadni, uz pljuskove prolazno pojačan. Na Jadranu će puhati jugo te sjeverozapadnjak, kratkotrajno i jak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 °C, prognoziraju iz DHMZ-a.

Foto: DHMZ

U Slavoniji, Baranji i Srijemu očekuju se kiša i pljuskovi, s mogućom tučom poslijepodne. Vjetar će biti slab do umjeren jugoistočni, a temperature će se kretati od 14 do 24 °C. Središnja Hrvatska imat će slične temperature, uz pljuskove i grmljavinu, piše HRT.

Foto: DHMZ

Na sjevernom Jadranu i u Gorskoj Hrvatskoj bit će promjenjivo, s kišom i pljuskovima, te obilnijim oborinama u gorskim krajevima. Temperature će se kretati od 12 do 20 °C, uz obalu 15-23 °C.

U Dalmaciji se očekuje kiša i pljuskovi s grmljavinom, osobito noću i prijepodne. Vjetar će biti promjenjiv, a temperature od 21 do 25 °C. Na krajnjem jugu Hrvatske također će biti kiše i pljuskova, uz slab do umjeren zapadni i jugozapadni vjetar.

Za veći dio zemlje izdali narančasti meteoalarm

Foto: DHMZ
, prenosi 24sata.