Štef na turniru u Pofukima tukao suca: ‘Rekao sam mu da ide krave pasti’

Štef na turniru u Pofukima tukao suca: ‘Rekao sam mu da ide krave pasti’

Štef je fizički napao suca na nogometnom turniru u selu kod Križevaca. Osuđen je na novčanu kaznu.

Kako se navodi u ovotjednoj presudi, sve se dogodilo potkraj srpnja lani oko 20 sati u mjestu Pofuki, općina Gornja Rijeka kod Križevaca, na malonogometnom turniru kad je došlo do nereda na sportskom natjecanju.

Štef (48) je nedopušteno ušao u natjecateljski prostor te “nasrnuo na suca Alena B. na način da je istog udario otvorenim dijelom desne šake u predjelu lica, nakon čega ga je lijevom rukom odgurnuo unazad, uslijed čega je Alen pao na travnjak.

“Potom ga je vrijeđao pogrdnim riječima: ‘Đubre, smeće, je*o ti bog mater!’. Nakon toga se udaljio u nepoznatom smjeru, dok je sudac pristupio u Opću bolnicu Koprivnica gdje su mu okvalificirane lake tjelesne ozljede”, ističe sutkinja u presudi.

Štef je policiji koja ga je bila privela rekao da je “u jednom trenutku bio nezadovoljan odlukom suca Alena pa mu je rekao da ne zna suditi i da ide krave pasti i u afektu istoga odgurnuo rukama, nakon čega je sudac pao na leđa”.

“Uvidom u bolničku prijavu razvidno je da je sudac napadnut od strane gledatelja, da je zadobio udarce šakama u prsa i lijevu stranu glave i vrata te da je od strane liječnička utvrđeno da je zadobio natučenje lijeve strane glave te natučenje vrata”, naglašava se u presudi.

Štef je osuđen na 660 eura novčane kazne i mora platiti 30 eura troškova postupka. Presuda je nepravomoćna., piše Danica.hr