Slavili ispit, zarobila ih bujica: Našli tijela djevojaka, njega još traži 40 vatrogasaca i dronovi

Slavili ispit, zarobila ih bujica: Našli tijela djevojaka, njega još traži 40 vatrogasaca i dronovi

Bianca, Patrizia i Cristian prije tragedije su otišli na ‘malu plažu’ kako bi se fotografirali i proslavili ispit koji je Patrizia polagala tog jutra na Akademiji likovnih umjetnosti Tiepolo u Udinama…

Nakon dva dana potrage talijanski su spasioci u nedjelju kod rijeke Natisone pronašli beživotna tijela Patrizie Cormos (20) i Biance Doros (23). Njih je prošli petak odnijela riječna poplava. S njima je bio i prijatelj Cristian Casian Molnar (25) kojeg još uvijek traže. U identifikaciji su pomogli vatrogasci i volonteri, prenosi Corriere della Sera. Kako pišu, dva tijela bila su kod obale rijeke 50 metara jedno od drugog. Jedno je bilo izvan vode. 

Bianca, Patrizia i Cristian prije tragedije su otišli na ‘malu plažu’ kako bi se fotografirali i proslavili ispit koji je Patrizia polagala tog jutra na Akademiji likovnih umjetnosti Tiepolo u Udinama. Kad su stigli, rijeka je bila gotovo presušila. Poplavni val stigao je iznenada: od 15 kubika u sekundi do gotovo 250 u vrlo kratkom vremenu. U 13.30 jedna od dviju djevojaka nazvala je 112. Upalio se alarm. Zagrlili su se kako bi izdržali nalet vode, ali rijeka je bila prejaka i odnijela ih je. Stigli su vatrogasci, komunalni radnici i hitna pomoć, pišu talijanski mediji.  

Hitna pomoć stigla je minutu nakon što su pali u vodu. Događaju je svjedočilo nekoliko svjedoka. Vatrogasci su bacali uže prema mladima, jedan od vatrogasaca riskirao je život pokušavajući ih spasiti, ali nije uspio do njih doći. 

Tužiteljstvo u Udinama otvorilo je slučaj o tragediji kako bi se utvrdilo je li bilo pogrešaka u redoslijedu intervencija. Kako bi se pronašao mladić, u intervenciji je trenutno 40-ak vatrogasaca i dobrovoljaca civilne zaštite. U akciji su dronovi, helikopteri i desetak kanua…, piše 24sata.