Kekin: Sin mi ima džeparac 30€ tjedno, zamolio me da saznam kako uspijeva Bartulici

Kekin: Sin mi ima džeparac 30€ tjedno, zamolio me da saznam kako uspijeva Bartulici

MOŽEMO je ususret europskim izborima održao press konferenciju na kojoj se Ivana Kekin obratila građanima.

“Koliko smo uspjeli aktivirati građane vidi se po tome koliko smo donacija dobili i kolike su one. Dobivamo stotine donacija po 20 eura dok druge stranke dobivaju desetke donacija koje su jako velike. Građani nas i dalje prepoznaju i očito dobro komuniciramo s njima ako odlučuju doirati. Po tome se vidi da radimo dobru kampanju”, rekla je pa je dodala:

“Što se tiče Andreja Plenkovića, neprimjereno je da on nosi listu. Kaže da ne ide u parlament, a onda vodi kampanju iz pozicije premijera. To je na HDZ-u i na njihovim glasačima. Postoji disbalans u tome kako se dođe do glasača”, rekla je.

Komentirala je i mjesečna primanja i troškove zastupnika Domovinskog pokreta Stephena Nikole Bartulice koje su otkrile Index Istrage.

>> Bartulica i žena mjesečno zarade 3600 eura, na kredit im ode 3562. Od čega žive?

“Voljela bih čuti od Bartulice kako preživljava s 38 eura na tjedan. Moj sin koji ima džeparac 30 eura tjedno me zamolio da to saznam. Nemam drugo objašnjenje, možda mȁna Božja”, zaključila je.

Bartulica i žena mjesečno zarade 3600 eura, na kredit im ode 3562

Stephen Nikola Bartulica, zastupnik Domovinskog pokreta, za 300 tisuća eura kupio je kuću na tri etaže i vrt na otoku Prviću u prosincu prošle godine, doznaju Index istrage.

Bartulica je prošle godine podigao novi kredit od 270 tisuća eura kod Zagrebačke banke, a kako vidimo iz Ugovora o kreditu, mjesečna rata  mu iznosi 2351.43 eura, kredit je dignut uz kamatu od 3.39 posto. Kredit se mora vratiti u roku od 11.5 godina, odnosno u 139 rata. 

Bartulica već ima kredit od 270 tisuća eura podignut 2013. godine, za koji plaća 1211 eura mjesečno, a podignut je na 30 godina. Založno pravo za taj kredit vidljivo je na zagrebačkom stanu zastupnika Bartulice. To znači da Bartulica na dva kredita mjesečno troši 3562 eura. Prema imovinskoj kartici, Bartulica i njegova supruga imaju mjesečne prihode od oko 3600 eura.

Svi prihodi odlaze na kredite 

Ako je za vjerovati da je Bartulica zaista za sebe kupio kuću na otoku Prviću, a kojoj je, kako doznajemo, potrebna i obnova, ispada da cijeli iznos vlastitih prihoda troši za povrat kredita. Naglasimo da je uz nekretninu na Prviću, koja tlocrtno ima 142 kvadrata te tri etaže / prizemlje, prvi kat i potkrovlje, a od mora je udaljena svega dvije do tri minute hoda, Bartulica kupio i vrt koji se nalazi uz samu kuću.

Sama kuća prodana je za 270 tisuća eura, a vrt za 30 tisuća, što čini ukupnu cijenu od 300 tisuća eura. Nepoznato je i odakle Bartulici 30 tisuća eura kojim bi pokrio razliku od kredita koji iznosi 270 tisuća eura do pune cijene, koja iznosi 300 tisuća eura, s obzirom na to da Bartulica u imovinskoj kartici do sada nije prijavio nikakvu štednju, a zadržao je sve nekretnine., piše Index.hr