Boomeri, prestanite raditi ove stvari. Idete na živce svima

Boomeri, prestanite raditi ove stvari. Idete na živce svima

BOOMERI (rođeni između 1946. i 1964.) su posljednjih godina trn u oku pripadnika generacije Z (rođenih između 1995. i 2011.) i milenijalaca (rođenih između 1980. i 1995.). Twitter je preplavljen objavama u kojima se mlađe generacije sprdaju s boomerima.

BuzzFeed je pitao svoje čitatelje za koje trendove i uvjerenja boomera misle da bi trebali izumrijeti poput dinosaura. Ovo su ponašanja koja ljudima najviše smetaju:

Radoholičarstvo

“Mentalitet ‘radnog magarca’ koji žele od zaposlenika. Moj posao nije moj život, bez obzira na to što za njega primam plaću. Moj razum mi vrijedi više od mog rada. Prestanite tražiti od svojih zaposlenika da svu svoju energiju posvete poslu.”

Tehnologija im je nepoznanica

“Nemaju pojma o tehnologiji. Moj otac odbija čak priključiti Wi-Fi i bilo kakvo računalo kod kuće jer ‘tako te prate’. Ja mu sve online moram obavljati, stvarno je glupo što se ne želi educirati čak ni o OSNOVAMA.”

Politika

“Njihova politika koja ne služi nikome osim bogatima. Ne znam zašto stalno glasaju protiv svojih interesa iz inata.”

Dolasci u goste bez najave

“Voljela bih da se stariji ljudi prestanu nenajavljeni pojavljivati ​​u posjetu. Potrebna je minuta za slanje poruke ili da nazovu prije. Ne znam nikoga mlađeg od 40 tko to radi.”

Seksizam

“Boomeri vole ponižavati mlađe žene na internetu. Na primjer, cura obuče minicu, boomeri je odmah osuđuju i komentiraju.”

Pozivi umjesto poruka

“Poziv umjesto slanja poruka (osim u hitnim slučajevima). U doba kada ti mogu odgovoriti u slobodno vrijeme, umjesto da moram ostaviti sve što radim kako bih odmah obratio pozornost na tebe, zašto se gnjaviti s pozivom?”

Opet politika

“Podrška političkom kandidatu samo zato što predstavlja određenu stranku, bez obzira na njihovo ponašanje. Ljudi, okej je misliti da je političar smeće ako je smeće. Ne morate uvijek glasati za iste ako nisu najbolji.”

Opet seksizam

“Kada god se dogodi seksualno zlostavljanje, krive žrtvu i ono što je žrtva nosila. Kažu da je žrtva sama to tražila zbog odjeće koju je nosila.”, piše Index.hr