Znaš li tko sam? Trebao je biti frizer, ali glazba je bila draža!

Znaš li tko sam? Trebao je biti frizer, ali glazba je bila draža!

U osnovnoj je glazbenoj školi svirao glasovir, dok je srednjoškolsko obrazovanje završio u odjelu solo pjevanja. Prije srednje glazbene škole, školovao se za frizera

Djetinjstvo mi je zaista bilo prekrasno, odmalena sam bio zaražen glazbom, mama ima sluha i pjevala je kao mlada, ali roditelji nisu realno mogli prepoznati moj talent, mislili su da sam tek veselo dijete. Zato su me upisali u glazbeni vrtić, rekao je jednom prilikom naš proslavljeni glazbenik Jacques Houdek.

U osnovnoj je glazbenoj školi svirao glasovir, dok je srednjoškolsko obrazovanje završio u odjelu solo pjevanja. Prije srednje glazbene škole, školovao se za frizera.

Poslije završene srednje glazbene škole Houdek nije uspio otići na studij u SAD. Godinu je dana, kaže, pokušavao skupiti novac jer je školarina iznosila 28 tisuća dolara. Počeo je nastupati u Saxu gdje je dugih osam sezona održavao koncerte.

Široj javnosti predstavio se pjesmom “Čarolija” na Dori 2002. godine, a 2017. je predstavljao Hrvatsku na Eurosongu i svojim vokalnim sposobnostima osigurao je Hrvatskoj 13. mjesto što je tada bio najbolji plasman nakon 2006. godine i Severinine “Štikle”.

Jacques pravog imena Željko odrastao je uz dva starija brata, Tomislava Tihomira. Roditelji su po struci elektrotehničare, a danas su u mirovini. Zbog njihovog posla, često su se selili, a početkom 80-ih nastanili su se u Velikoj Gorici. , pišu 24sata

FOTO: FACEBOOK