U Mariji Bistrici održava se tradicionalno hodočašće vatrogasaca

U Mariji Bistrici održava se tradicionalno hodočašće vatrogasaca

U Mariji Bistrici održava se tradicionalno hodočašće vatrogasaca. Time simbolično završava mjesec zaštite od požara i pripreme za vatrogasnu sezonu. Domaćin i organizator 25. hodočašća je Vatrogasna zajednica Krapinsko-zagorske županije, piše HRT.

– Ja velim – čim je dobar čovjek, taj i može drugome pomoći. Uvijek treba biti spreman kada je najteže, rekao je Božidar Horvat (DVD Knezovec).

– Prekrasno je, stvarno puno nas ima ovdje i stvarno je jako lijep osjećaj. Dolazimo svake godine i s našom dječicom, oni su nam prioritet u svemu, rekla je Ivančica Novak (DVD Nedeljanec – Prekno).

– Ovo hodočašće znači zajedništvo i sve ono što vatrogasci rade za svoje građane, rade sa srcem, s voljom i s puno, puno otvorenog, ja bih rekao i srca i duše i svega onoga dobroga što vatrogasci žele svojim građanima glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković.

– Vatrogasna zajednica je jedan od stupova sustava domovinske sigurnosti i na tom tragu u proteklim godinama naša je vlada investirala puno u opremu, u vozila i status vatrogasaca. Ovih dana završava javno savjetovanje u pogledu pravilnika koji će dodatno regulirati status pripadnika javnih vatrogasnih postrojbi. Dakle, činimo sve napore kako bi taj tradicionalno prepoznatljiv sustav vatrogastva u Republici Hrvatskoj i nadalje bio održiv, rekao je ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, piše HRT.