Dalić: Luku ćemo dočekati špalirom. Nema boljeg nego da nas tako inspiriran povede na Euro

Dalić: Luku ćemo dočekati špalirom. Nema boljeg nego da nas tako inspiriran povede na Euro

Sedmi dan priprema Vatrenih na Rujevici protekao je pomalo idilično. Zapravo bio je to presjek dobrih vibracija koje bi trebale kulminirati u ponedjeljak u 19 sati na rasprodanoj Rujevici u sudaru sa Sjevernom Makedonijom, prvim od dva testa (Portugal) uoči odlaska na EURO., piše glas istre

Taj miks dobre vibre odnosio se na najnoviji uspjeh Luke Modrića s Real Madridom, na dobar rad na treninzima, susret s nezbrinutom djecom iz Domova, ali i na najavu susreta s Makedoncima koje se kao i svakog protivnika respektira.

Luka Modrić priključit će se reprezentaciji u utorak, u ponedjeljak se na Rujevici očekuju Marcelo Brozović i Mario Pašalić.

– Čestitke Luki na šestoj osvojenoj Ligi prvaka, dočekat ćemo ga špalirom i darivati tortom, napravit ćemo to kako treba i dolikuje jednom takvom igraču. A sada neka uživa u Real Madridu – kaže izbornik Zlatko Dalić.

– Nema bolje stvari nego da nas veliki Luka s jednom takvom inspiracijom povede na EURO. Najbolji je hrvatski nogometaš svih vremena, hvala mu na svemu što čini za nas, reprezentaciju i naše navijače.

Ramos, Casillas… su primjerice Realova djeca, ali klub ih je otpisao i nisu tamo završili karijere. Luka je dobio tu čast. Ovo je ujedno trinaesta Liga prvaka zaredom u kojoj je nastupio jedan hrvatski igrač, a pritom je osvojeno njih čak deset – dodao je Dalić.

Izbornik je očekivano zadovoljan s riječkim danima. Ozračje je jako dobro, a i radna atmosfera. Sve ide prema planovima.

– Samo neka igrači nastave u takvom ritmu i s tom energijom. Makedonija? Kroz tu utakmicu više nekako gledamo prema Albaniji. I napadačkoj igri. Priliku će dobiti šesnaest igrača, a više napadači. Perišić će započeti utakmicu, odigrat će sat vremena da još više dobije na osjećaju za igru. U dobrom je stanju, jako dobro trenira – tvrdi Dalić.

Očekivano, puno je toga usmjereno na aktualni trenutak Nikole Vlašića. O njegovom pravom stanju i formi znat će se više za četiri dana, ali nema sumnje on će biti putnik za Njemačku.

– Zadnji dan odluke je 7. lipnja. Vidim da se puno sve to komentira, ali moram naglasiti da hoću na okupu imati momčad s kojom sam prošao kvalifikacije. Želim da je Vlašić s nama, treba nam ta kohezija, bio spreman ili ne. Nadam se ipak da će nam puno pomoći – pojasnio je izbornik.

Zanimljivo, izbornik Dalić je među onima koji su pogodili ishod finalne utakmice između Real Madrida i Borussije Dortmund na Wembleyju.

– Četvorica smo pogodila. Pletikosa, Stanišić, Mario Pašalić telefonom i ja. Nešto smo i zaradili, ali potrošit ćemo, ha, ha.. – kaže Dalić.