Kiša i pljuskovi ne posustaju, poznato kada se očekuje stabilizacija vremena

Kiša i pljuskovi ne posustaju, poznato kada se očekuje stabilizacija vremena

Djelomice ili pretežno sunčano, uz više oblaka moguće je i malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom, osobito na krajnjem jugu, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za subotu.

Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, u najvišem gorju i jak, a na moru i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 21 do 26 Celzijevih stupnjeva.

U nedjelju djelomice sunčano, no od sredine dana će s jugozapada pristizati sve više oblaka. Mjestimice kiša te pljuskovi s grmljavinom, poslijepodne uglavnom u Dalmaciji i Lici, a navečer i drugdje. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, na Jadranu će puhati umjereno jugo i jugozapadnjak, prema večeri prolazno i jak sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 13, na Jadranu od 14 do 19 °C. Najviša dnevna između 22 i 27 °C.

U ponedjeljak umjereno i pretežno oblačno s čestom kišom i moguće izraženijim pljuskovim s grmljavinom. Od utorka postupno smirivanje, razvedravanje i stabilizacija vremena s još ponegdje malo kiše ili pljuskom osobito prijepodne. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i jugo. U ponedjeljak danju prolazno manje toplo., prenosi N1