FOTO! Ivana i Mirjana sklopile životno partnerstvo tijekom Pridea, kuma bila Alka Vujica

FOTO! Ivana i Mirjana sklopile životno partnerstvo tijekom Pridea, kuma bila Alka Vujica


Ivana Bouček i Mirjana Leško Benčić nakon 20 godina sklopile su u subotu poslijepodne životno partnerstvo na zagrebačkom Ribnjaku u sklopu Povorke ponosa.

Alka Vujica je bila kuma jednoj na vjenčanju. Povorka ponosa LGBTIQ+ zajednice pod geslom “Ustale i ostale! – Ustali i ostali!”. Sudionici su počeli s okupljanjem u 15 sati na Trge Republike Hrvatske, ispred HNK. Oko 16 sati krenuli su zagrebačkim ulicama.

Izmjene u tramvajskom prometu

Zbog Povorke ponosa došlo je do promjena u tramvajskom prometu u užem gradskom središtu od 15.40 do 17.30 sati. Paradi ponosa podršku je dao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

“Došao sam četvrti put na Pride dati podršku kao gradonačelnik. To sam obećao i u izbornoj kampanji da ću biti prvi gradonačelnik Zagreba na Prideu.

Hrvatsko društvo je napredovalo od prvog Pridea kada je bilo puno incidenata i nasilja. Zakon o životnom partnerstvu je u međuvremenu donesen i to je korak naprijed prema pravima LGBTIQ+ osoba. Ali posla još ima. U Zagrebu imamo program za ravnopravnost i povjerenstvo koje prati njegovu provedbi.

Tu su socijalne, obrazovne, zdravstvene teme i Zagreb kao otvoren za sve trudimo se da se svi osjećaju ravnopravno. Centar za LGBTIQ+ zajednicu je dobra tema i o tome ćemo razgovarati na razini gradskog povjerenstva za ravnopravnost”, rekao je Tomašević, piše RTL.

FOTOGRAFIJE MOŽETE POGLEDATI OVDJE