Znate li da Janica i Ivica Kostelić imaju polusestru? Živi u Engleskoj, ima dvoje djece

Znate li da Janica i Ivica Kostelić imaju polusestru? Živi u Engleskoj, ima dvoje djece

Javnosti je odlično poznata obitelj Kostelić, no manje je poznato to da Janičin i Ivičin otac Ante ima kći Hrvojku iz prvog braka…

Jedna od najuspješnijih sportski obitelji zasigurno je ona od Kostelića, a među članovima uvijek su se isticali slavni Ivica i Janica te njihov otac Ante. Osvojili su brojne medalje u svijetu skijanja, a najveća podrška im je bila Mica, odnosno majka i supruga Marica Kostelić koja je uvijek bila podrška iz sjene.

– Janica je nedavno dobila Oskara i to je moj peti unuk. Hrvojka, moja kćer iz prvog braka, ima dvoje djece. Ona živi u Engleskoj i sada se zove Hrvojka Kostelić-Swift, a djeca su Felix i Katarina i oni su napola Englezi a napola Hrvati. Ivica ima dva sina, a sina je dobila i Janica – kazao je Ante Kostelić 2019., posno opisujući svoje obiteljsko stablo. Prošle godine u rujnu se doznalo kako je Janica na svijet donijela i svoje drugo dijete, a o imenu djeteta i njezinu partneru ne zna se apsolutno ništa. 

Malo tko zna i to da Janica i Ivica imaju polusestru Hrvojku Kostelić-Swift. Inače, Ante Kostelić većini je poznat pod nadimkom Gips, a u mladosti je trenirao više sportova, a od kojih su bili rukomet, plivanje, skijanje, a bavio se i automobilskim utrkama. Kasnije je postao i rukometni trener, a upravo je u tom razdoblju upoznao Janičinu i Ivičinu majku Maricu. Naime, s njom se zbližio krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća dok je trenirao rukometnu ekipu u kojoj je i ona igrala u Ivanić Gradu.

Bračni par dobio je 1979. godine sina Ivicu, a tri godine nakon stigla je i kći Janica. Mica, kako je od milja zovu, svoju djecu je pratila na gotovo svim natjecanjima, a bila je i svojevrsni ekonom cijele obitelji. – Jučer sam oprala osam perilica rublja, a sada moram ići peglati i spremati torbe – kazala je svojevremeno za Večernji list te dodala: – Ja kao majka želim biti baka i očekujem da će Janica biti jako nježna majka. Iako ona izgleda odrešito, mislim da dijete svakoga malo premodelira – ispričala je. , piše večernji list

Podsjetimo, Ante Kostelić rođen je u Zagrebu, 11. kolovoza 1938. godine. Hrvatski je skijaški trener, nekada aktivni sportaš i rukometni trener. Otac je skijaša Ivice i Janice Kostelić. Nadimak Gips dobio je u najranijem djetinjstvu jer je kao hiperaktivno dijete često lomio noge i ruke. Bavio se raznim sportovima, utrkivao se automobilima, trenirao skijanje, igrao rukomet, volio roniti. Nikada nije pio alkohol, čak ni pivo, nije poslije treninga odlazio u birtije, nikada nije zapalio cigaretu ili popio crnu kavu. Za Kostelića se govorilo da je uvrnut zanesenjak, zagriženi fanatik, kvazitrener i pučki filozof koji nikada neće uspjeti. Kada se počeo baviti trenerskim poslom, postalo je još gore: javno su ga ismijavali, govorili da je lud, izvrgavali su ga ruglu i izbacivali iz klubova koje je trenirao. Gotovo nitko nije vjerovao u njegove metode rada i trenerske sposobnosti, iz svih klubova otjerali su ga igrači ili članovi uprave, pisao je ranije Večernji list.