VIDEO ! Vatreni su dobili novu službenu himnu, poslušajte…

VIDEO ! Vatreni su dobili novu službenu himnu, poslušajte…


Dva tjedna uoči početka UEFA Eura 2024., Hrvatski nogometni savez predstavio je novu službenu himnu hrvatske nogometne reprezentacije “Najbolja kad je najteže” sa spotom u kojem se pojavljuju najveće zvijezde Vatrenih, počevši od kapetana Luke Modrića.

U spektakularnom videu koji započinje i završava kadrom izbornika Zlatka Dalića, aktualni i proslavljeni reprezentativci ponosno pokazuju svoje medalje, ali i prekrasne krajeve Hrvatske iz kojih dolaze. Spektakularni prizori iz svih dijelova Lijepe naše i kadrovi Modrića, Gvardiola, Perišića, Kovačića, Mandžukića, Pašalića, Livakovića, Petkovića, Ćorluke, Kramarića, Vide, Olića, Vrsaljka, Subašića, Asanovića, kao i nezaboravni trenutci ispred egipatskih piramida izmjenjuju se s nastupom izvođača službene himne, Tihe Orlića i Opće opasnosti.

Predstavljanje službene himne ujedno je bilo i prvo obraćanje medijima novog ambasadora HNS-a, proslavljenog bivšeg reprezentativca Šime Vrsaljka koji je oduševljen pjesmom i spotom:

“Cijeli projekt je fenomenalno iskustvo. Nakon prezentacije projekta znao sam da će biti dobro jer je sve ono što HNS predstavlja uvijek bilo fenomenalno, ali nisam očekivao da će biti ovako dobro. Čestitam svim akterima i izvođačima, pjesma je čista emocija i sve ono što hrvatska reprezentacija nosi. Slušajući pjesmu i vraćajući se moje u igračke dane, mogu reći da uistinu pokreće i stvara sinergiju. To je ono što smo trebali. Nastojat ću i u svojoj novoj ulozi prenositi emociju, nastavit ću u istom tonu kao kad sam nosio najdraži dres. Gledajući treninge, na trenutke zaboravim da nisam dio igračkog kadra”.

Na Vrsaljka se nadovezao predsjednik HNS-a Marijan Kustić koji je zahvalio svima uključenima u stvaranje pjesme i spota te istaknuo važnost podrške i zajedništva uoči nadolazećih izazova u Njemačkoj:

“Drago mi je da smo danas premijerno poslušali pjesmu i hvala Tihi Orliću i Općoj opasnosti na odličnoj, prekrasnoj pjesmi, čovjek se naježi dok sluša. Ovo je pokazatelj poruka koje propagiramo kao Savez, o zajedništvu i obitelji. Čestitam svima na odlično odrađenom poslu i siguran sam da će se naši navijači naći u pjesmi i uživati u njoj. Ozračje je odlično, svi smo zajedno kada je u pitanju reprezentacija”.

Autor teksta i glazbe te jedan od izvođača službene himne reprezentacije, Tiho Orlić, zahvalio je svima uključenima na sjajnoj suradnji:

“Hvala Općoj opasnosti i dečkima iz mog benda na izvrsnoj suradnji. Zaista mislim da imamo pravu, emotivnu navijačku himnu kojom ćemo glasno bodriti naše dečke na predstojećem prvenstvu. Potrudili smo se i oko pjesme i oko spota i mi smo zadovoljni rezultatom, a nadam se da će biti i nogometaši i navijači. U spot smo uključili i bivše i sadašnje Vatrene, snimali smo po cijeloj Hrvatskoj, zatim u Kairu te u Madridu gdje smo posjetili Luku Modrića. Na projektu smo počeli raditi još početkom godine stoga sam izuzetno sretan što danas napokon predstavljamo našu himnu”.

Pero Galić, pjevač hrvatske rock grupe Opća opasnost, dotaknuo se i poruke koja se krije iza stihova nove himne: “Poruka pjesme ‘Najbolja kad je najteže’ naglašava međusobno zajedništvo, ljubav i zajednički put naše reprezentacije još od onog prvog gola Aljoše Asanovića 1990. pa sve do danas. Danas smo predstavili i knjižicu na 44 stranice koja fotografijama i stripom prati spot i pjesmu i na to smo također izuzetno ponosni. Želimo dodatno povezati igrače i navijače i isticati ono što nam je zajedničko – strast prema nogometu. A znamo da nogomet ima tu moć da nas sve ujedinjuje”.

Spektakularno predstavljanje nove himne održano je u Pivani Zagrebačke pivovare, čija je direktorica marketinga Ana Štebih Pinjuh također izrazila oduševljenje viđenim:

“Navijačima želimo približiti ovu novu himnu, zaista vjerujem u zajednički uspjeh. Jedva čekamo da počne to nogometno ludilo, ta euforija. Danas smo ovdje došli dati podršku HNS-u i našim reprezentativcima uoči Europskog prvenstva. Žuja se profilirala kao najglasniji navijač reprezentacije, to promoviramo kroz sve svoje aktivnosti, i tako će biti i ovog Eura”.

Vatreni će prije Europskog prvenstva odigrati dvije pripremne utakmice. Prva je na rasporedu već u ponedjeljak, 3. lipnja, protiv Sjeverne Makedonije na Rujevici, a pet dana kasnije u Lisabonu će odmjeriti snage protiv Portugala, nakon čega će se uputiti u Njemačku u svoj kamp u Neuruppinu, piše HNS.