Pijan radio nered pa policajcu prijetio smrću, pronađeno mu oružje

Pijan radio nered pa policajcu prijetio smrću, pronađeno mu oružje

Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom

Policijski službenici Policijske postaje Benkovac-Obrovac dovršili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te za kazneno djelo prijetnje prema službenoj osobi.

U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja temeljem naloga obavljena je pretraga doma i drugih prostorija  koje koristi osumnjičeni. Pritom su pronađeni i oduzeti 210 komada raznog streljiva, jedna improvizirana ručno izrađena puška, detonirajući štapin te jedan plinski pištolj.

Naime, tijekom policijskog postupanja po dojavi o narušavanju javnog reda i mira 29. svibnja u poslijepodnevnim satima na benkovačkom području osumnjičeni, koji je bio pod utjecajem alkohola, oglušio se na izdane naredbe, vrijeđajući i omalovažavajući policijske službenike. Potom je uz uporabu sredstava prisile priveden u prostorije policije, pri čemu je uputio ozbiljne prijetnje smrću prema policijskom službeniku.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja 60-godišnjak je jučer predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske. Odgovarajuće kaznene prijave dostavljene su nadležnom državnom odvjetništvu. 

Također su protiv njega podneseni i optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o  nabavi i posjedovanju oružja građana., doznaje dalmatinski