Milanović prozvao Plenkovića: Imate stranački praznik i pustite ljude na miru, ne gnjavite

Milanović prozvao Plenkovića: Imate stranački praznik i pustite ljude na miru, ne gnjavite

Predsjednik Republike Zoran Milanović nazočio je obilježavanju Dana Zagreba. Nakon svečanosti, Milanović je stao pred novinare.

“Taj nazovi praznik koji je ustvari jedna stranačka ceremonija, najavio sam da ću to obilježavati nikako, a neću stajati na putu onima koji to žele. To sam govorio u kampanji, kao što sam govorio i da neću davati pomilovanja, samo se ponašam u skladu sa svojim najavama. A zašto je to tako? Zato što to nije Dan državnosti”, kaže Milanović dodajući da Plenković 90. sigurno nije glasao za HDZ. “30. peti nas ne ujedinjava, to je dan koji oni pokušavaju nametnuti kao praznik. U mojoj ulici su bile izvješene samo dvije zastave jučer, išao sam do table da vidim piše li sao-krajiška, nije. Nešto što je stranačka fešta i čega smo se elegantno riješili prije 20 godina i napravili pomak tako da smo danom državnosti prozvali dan referenduma… Ovo je bio dan, spomendan Hrvatskog sabora. Plenković je u svojim nastojanjima i pomutnjama top najavio kao neku vrstu konvalidacije sebe. Ok, imate stranački praznik i pustite ljude na miru, ne gnjavite”, poručio je., prenosi N1

Predsjednik kaže kako su svi “ukipljeni” dok svira himna. “Sve drugo je izrugivanje, tad se stoji mirno. Tko upada sa svojom svitom kad počne himna? Plenković, njemu to nije sveto, to ne radi prvi put, izigrava protokol, kasni i onda upada sa svojom Alibabinom družinom. To je takav krkanluk”, kaže i dodaje: “Kad si već namjerno zakasnio, pričekaš. Kasniš, bezobrazan si, nemaš respekta prema domaćinima, ali bar si poštivao himnu.”

“Sad ste na vlastite oči mogli vidjeti kako se čovjek odnosi prema hrvatskim simboličkim svetinjama. Njemu to ništa ne znači”, kaže.

Uskoro više