Milanović je hit: ‘Sjednem na bicikl pa se vozim pod krinkom i onda maltretiram Tomaševića’

Milanović je hit: ‘Sjednem na bicikl pa se vozim pod krinkom i onda maltretiram Tomaševića’

Predsjednik Republike Zoran Milanović MMu četvrtak je održao govor na svečanosti uručenja javnih priznanja Grada Zagreba u prigodi Dana grada Zagreba u Staroj gradskoj vijećnici, nakon što je Dan državnosti u potpunosti izignorirao.

“Treću godinu za redom smo zajedno, za hodanje i život na ovom svijetu potrebno je samopoštovanje i odnos prema samom sebi… jer ako sam nemaš samopoštovanje prema sebi neće te poštovati ni drugi”, kazao je uvodno predsjednik.

“Od 2021. ste zagrebačka vlast i mogu reći da su promjene velike na jednoj perceptivnoj razini odnosa prema javnom novcu”, kazao je Milanović govoreći o administraciji Tomislava Tomaševića. “Ovdje se radi kako treba, odobrili ste teži puti, to je pravi put”, poručio je Milanović pa krenuo o povijesti Zagreba i zgrada koje su u Zagrebu u lošem stanju “kakve nisu nigdje u Europi”.

Bzz ogromnih ulaganja taj problem neće biti riješen ni energetski ni statički ni estetski, stava je predsjednik. “Ideš okolo, voze me po gradu,  i tih nekoliko tura koje prolazim zadnjih nekoliko godina kao zatovrenik na određen način, gledam, ali onda kada kao rođeni Zagrepčanin sjednem na bicikl… Bog  je izmislio čovjeka, a čovjek je izmislio bicikl, i onda se pod krinkom vozim po Zagrebu, odem do Pešćenice, do Novog Zagreba, do Velike Gorice, do Trnja i gledam stvari koje gledam i koje me smetaju cijeli život”, kazao je i nastavio:

“I onda vrlo često malo malo mobingiram i maltretiram gradonačelnika i kažem ovo ti ne valja, ovdje ti je puno smeća, ovdje će nekoga zgaziti… To nije trgovina utjecajem, jer ništa ne tražimo samo upozoravamo na ono što gradonačelnik i kao premijer kada sam bio, ne vidiš ili ne želiš vidjeti”.

Zatim je govorio o sociopatološkoj devijaciji, odnosno divljanju i grafitiranju po zgradama, pa je tu govoiro o Tony Blairu u ekipi: ‘Kada su kretali u kampanju slogan je bio oštro s kriminalom, oštro s prijestupnikom. To je ozbiljan ekonomski delikt i tu treba reagirati. Iza jedne fasade zašarana je druga… Mi smo siguran grad, ali ja ovdje pozivam grad i državu koliko mogu da se tu nešto učini. Svaki dan gledam da vidim gdje će se nova obnovljena fasada ponižena”, dodao je.  , prenosi direktno.hr